logo

Eipä ollutkaan…


… nokkosperhonen tän kevään ensimmäinen perhosbongaus. Tälläinen lämmitteli jo postilaatikkomme kyljessä ja koskella niitä lennähteli kanavanvartijan kopin ympärillä puolen kymmentä. Tämä yksilö lämmitteli kopin seinällä.

Hyönteisoppaan mukaan arvelisin, että kyseessä olevan koivutyttöperhonen. Tosin kuvissa toi oranssi on enemmän keltainen, kuin tällä yksilöllä. Uusi tuttavuus minulle. Kun niitä lenteli kanavilla, niin luulin ensin peinikokoisen nokkosperhosen heränneen.

  • Jaa

6 Kommentit

  1. Täällähän tosiaan tietämys kasvaa, kun näitä uusia tuttavuuksia putkahtelee kuviin. Eipä tuollaistakaan perhosta tiennyt olevan olemassakaan. Hauska nimi, onkohan se uroskin Koivutyttöperhonen, siinä sukupuoli rajat kaatuvat.

  2. Joo, tää on niitä ensimmäisiin kuuluvia, mutta paljon huonommin tunnettu kuin isommat perhoset.
    Mäkin näin tänään jonkun ei-ihan-normaalin, mutta kun se ei laskeutunut niin jäi vähän epäselväksi.

  3. Hullukaali: Ei ole kyllä aiemmin tullut vastaan. Kanavilla on siinä vahtikopin luona paljon koivuja, että niistä lienee kuoriutuneet.