logo

Tarjolla tänään: omenajäädykettä

Ottaessani maaliskuun 12 kuvaa kartanon ikkunoista, huomasin allani omenapuissa tilhiparven. Pari nopeeta räpsyä kanjonista ja ei kun tilhien luo. Taktiikka oli sama kuin karojen kanssa. Kun syöminen loppuu – seis, muuten hivuttaudun aina vain lähemmäksi.

Parhaista paikoista oli selvästi kinaa.

”Mun paikka!! Eikö sana kuulu!” ”Joo, joo, ….”

Kullakin tyylinsä.

Jännä, että ”avaamattomiin” ei koskettu ollenkaan? Onkohan kuori niin kovaa jäisenä?

Niin herkullista, että piti kielellä ihan lipoa.

”Otas nyt kuva, kun mä poseeraan – ja sitten – mee veke ja anna ruokarauha.” Tein työtä käskettyä.

 • Jaa

11 Kommentit

 1. Että olisi ihan täydellistä, pitää noiden omppujen värikin sopia justiinsa tilhien vastaaviin… Voiko näistä kuvista enää pistää paremmaksi. Huomasin tänään tuon hiipimistaktiikan soveltuvan myös tikkoihin: kun nakuttaa, liiku, kun tiirailee, pysähdy.

 2. Onpas häijyn näköinen tuo yksi :D.
  Viimeisille omenoille on nyt ottajia. Taitaa mennä makujärjestyksessä ruuat tuolta ulkoa. Jäiset omenat eivät ehkä maistu kauhean hyviltä, kun niitä on alettu syödä nyt vasta. Olen parin päivän aikana nähnyt tilhiä, räksiä ja jopa sinitiaisen syömässä omppuja.

 3. Mahtavat kuvat! Miten lähellä oikein olit? Hauska tuo yksi ’marmattaja’ tuolla oksalla ;)) Aivan huippuotoksia, värit on tosiaan täydelliset, niinkuin irmakin totesi!

 4. irma: Valo se tekee värit. Joo, silloin kun on touhu päällä voi liikkua, mutta tarkkailun alaisena pitää olla visusti paikoillaan.

  Hullukaali: Mulla oli useampi tollainen kuva eri omenoiden luota. Liekkö sama yksilö. Tossa herkkujärjestyksessä voi olla perää…

  Elisa: Taisin päästä ihan parin metrin päähän. Silleen että 400:lla tilhi ei mahtunut kokonaan kuvaan 8) Välillä ne lenti viereiseen koivuun ja ei tarvinnut odotella kauaakaan kun ne lensi pään yli takaisin. Myötävaloon saa hyvät värit.

 5. Aivan uskomaton sarja!!! Tätä voisi nimittää tutkimusaineistoksi. Kelpaisi varmaan vaikka mihin. Oletko mihinkään lehteen kaupannut?
  Olemme onnekkaita, kun saamme täällä ihan ilmaiseksi ihailla näin laadukkaita kuvia. Nöyrä kiitos 🙂

 6. Olipa makeet kuvat tilhien syömingeistä. Uskomattoman hienot, miten oikeastaan pääsitkin hiipimään noin lähelle. Onneksi pääsit!

 7. Uuna: Kiitos! Kyl noissa pitäs olla enemmän jotain jujua. Jos noita tilhiä kehtais kuvata edes yhden päivän 15 min sijasta niin sitten sieltä vois löytyä se KUVA, joka olis lehden tai kilpailun arvoinen.

  Taru: Ilmeisesti kokeilun ja erehdyksen kautta on oppinut hiiviskelemään lähelle elukoita 8)

 8. Tosi upeat töyhtöpääkuvat olet saanut. Ja hienoja tilannekuvia ja ilmeitä!
  Kevätauringon suosiollisella avustuksella alkaa kuvauskin vähitellen onnistua.