Taisin pelastaa oravan hengen!

Tää viikko on istuttu tiukasti työn ääressä, ettei ole ehtinyt oikein mitään…

Äsken ihmettelin hirveetä metakkaa takapihalla ja menin katsomaa ikkunasta. Pihdassa ja zembra männyssä oli valehtelematta pari kymmentä harakkaa ja pari varista. Kaikki halus zembra mäntyyn. Kamera tietysti autossa ja kylmä kuin mikä. No, sain sen haettua, mutta linssit huurussa.

Show jatkui ja kuvasin harakoita laitimmaisesta ikkunasta, jotta saisin lentokuvia.

Sitten menin ulos katsomaan mikä siellä kiinnostaa. Kerkesin männyn alle kun kaikki lähtivät lentoon yhtä aikaa ja jokin suuri peitti taivaan. Ei prkl… PÖLLÖ! Iso pöllö lensi kiireesti pois harakat ja varikset perässä. Tod. näk. se oli viirupöllö, ellei sitten ihan huuhkaja.

Äääääääääääääääääääh!!!!!!!!!!!! #¤tana%&!!!kiesus%&%!!!¤&,hiisi%#tana%¤/prkl%#%¤prkl/&, perheellinen…. Olisinpa kurkannut makuuhuoneesta showta niin olisin ehkä saanut pöllöstä kuvia 3 metrin päästä, kun se istui männyssä. Ääääääh!

Ryntäsin perään…. Pöllö oli tiessään vain harakat ja varikset parveilivat… Kyllä sapettaa… 8(

Kotiin palattua huomasin, kun pelokas orava laskeutui männystä. Se ei uskaltautunut liikkua kuin hätäisesti sinne tänne ilman mitään suuntaa. Pitkähkön tutkiskelun jälkeen se uskaltautui mongolianvaahteraan ja siitä luikkimaan tiehensä. Tätäköhän ne kaikki yritti metsästää? Taisin pelastaa sen hengen!

2015-03-04T11:59:25+00:0004.03.2010|14 Comments

14 Comments

 1. irma 4.3.2010 at 11:53

  Tässä nähdään taas, ettei kannata kovin kauas kotoaan lähteä löytääkseen kuvattavaa. Ja mitä kaikkea jääkään kuvauksen ulkopuolelle… mutta siitähän saimmekin kirjallisen selvityksen. Hieno luontodokumentti!

 2. Uuna 4.3.2010 at 13:39

  Hyvä, hengenpelastaja! Oli sulla näytelmä nenän edessä, mutta eihän sitä voi etukäteen tietää. Kyllä täälläkin jokin haukka kävi pikkulinnun nappaamassa, mutta en ehtinyt kuin suuni aukaista, kun tilanne oli jo ohi.

 3. Hedly 4.3.2010 at 14:04

  Olet todellinen supermies! 😉 Kaikenkarvaisten pelastaja…..=)

 4. ATToivanen 4.3.2010 at 16:46

  irma: Joo, näin on mutta pitäs pitää hoksottimet paremmin viritettyinä ettei missais tollasta tilannetta 8)

  Uuna: Mutta siinä tais mennä pöllöltä aamiainen. En tiedä harmittaako se enemmän…

  Hedly: Vahinkoja sattuu 8)

 5. Hullukaali 4.3.2010 at 18:54

  No voi voi. Toinen voi Attoivaselle ja toinen pöllölle. Kaikkia hienoja hetkiä ei voi ikuistaa, mutta yritän ainakin itse lohduttautua sillä, että pääsee edes näkemään. Yksi vaihtoehto, joka lintu muuten saattoi olla, on lapinpöllö.

  Pöllöt ovat nyt tosi pulassa ja sen takia niitä näkee asutuksen lähellä. Itse olen nähnyt kahden viikon sisällä kaksi lehtopöllöä. Tiiraan on ilmoitettu kauheasti nälkään kuolleita lehtopöllöjä ja lintukuva.fi -sivustolla oli kauhean surullinen kuvasarja helmipöllöstä, joka nälkiintyneenä putosi oksalta maahan, kun ei enää jaksanut :(.
  Varislintujen möykkää kannattaa muuten aina mennä katsomaan.

 6. ATToivanen 4.3.2010 at 19:26

  Hullukaali: Sehän tossa harmittaa kun se oli niin lähellä. Olin unohtanut ton että harakoiden möykällä on aina jokin syynsä. Joo, vois se olla lapinpöllökin.

 7. Elisa 4.3.2010 at 19:31

  Onpas siellä ollut tohakkaa! Ja se kamera on aina jossain, se pitäis kai pakata AINA ensin valmiiksi joka paikkaan.. Hyvä kun pelastit oravan 😉
  Tuo pöllöjuttu on tosi surullista..

 8. Taru 4.3.2010 at 19:33

  Lifesaver!
  Pöllöt ovat pulassa tänä talvena ja nytkin meni paisti sivu suun…ja sulta kuvat. Onneksi piirtyivät tapahtumat verkkokalvolle, harvoin tuommoisia edes pääsee näkemään.

 9. ATToivanen 4.3.2010 at 19:33

  Elisa: Niinpä… Mutta en tiedä miten rauhassa pöllö olisi saanut kurrea syödä kun toi kärkkyjä parvi oli niin iso.

 10. ATToivanen 4.3.2010 at 19:34

  Taru: Siellä aivojen sopukoissa on kuva tallennettu syvälle, jottei ees dementia sitä haalista 8)

 11. Elisa 5.3.2010 at 18:37

  Tänään oli meidän paikallispravdassa juttu miten lehtopöllö oli ollut jonkun pihalla ihan tokkurassa ja nälkiintyneenä. Onneksi oli viety turvaan ja hoitoon. Voi pöllöressuja, onko kaikki ruoka lumen alla?

 12. ATToivanen 5.3.2010 at 19:29

  Elisa: Pöllöillä menee huonosti 8( Luonto-lehdessä oli teidän saukoista juttua.

 13. uuvana 10.3.2010 at 11:43

  Aijai kuinka sattuikin!
  Ne on noita tilanteita kun seisoo sen kaksi metriä liikaa vasemmalla tai katsoo oikealle kun piti katsoa vasemmalle. Kyllähän se aikansa harmittaa.

  Tuolla meidän maaseutupaikassa on asustellut vähän huonokuntoisen näköinen pöllö (ilmeisesti lehtopöllö) pihapiirissä. En ole sitä itse nähnyt mutta useampi havainto on muuten. Kyllä pöllöillä on ollut kova talvi kun myyrät on vähissä ja luntakin niin paljon. Kovat ajat.

 14. ATToivanen 10.3.2010 at 20:36

  uuvana: Toivottavasti sulas lumet nopsaan niin se vois vähän auttaa pöllöjä.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus