logo

Lumikenkäilyä lisäpainon kera

Ohjelmapalveluyritys LakelandGTE oli hommannut uusia lumikenkiä ja läksimme koekäyttämään niitä Leppävuorelle – eilen töitten lomassa. Ihan kätevät pelit, mutta jostain kumman syystä Arto käveli lunten pinnalla ja mä tarvoi pohjalla.

Syy lienee mun kameravarustuksessa. Mun metsästysväline sai taas lisäpainoa eilen: akkukahva. Kahvaan mahtuu rinnan kaksi tavallista akkua ja mukaan tuli uusi pystykuvausasento omine tarkennus- ym. nappeineen. Nyt sydeemin paino nousi 2.5 kg:sta 3.2 kg:aan.

Mullahan oli tietysti kamerareppu mukana kaikkine lisäakkuineen ja laajakulmaobiskoineen. Eli kameravarustus painoi varmaa 10 kg. Siinä tod. näk. syy upotukseen tai liekkö elopainolla jotain…

Lumikenkäily sauvojen, kamerarepun ja kaulassa roikkuvan pitkän putken + monopodin kanssa oli hankalaa. Jos reppua ei olisi ollut, niin putki olisi voinut roikkua selässä. No, vaihdoin kameraan laajakulmaobiskan. Se mahtui roikkumaan edessä ja eteneminen oli helpompaa.

Artolta kenkäily sujui kevyesti sopivassa varustuksessa. Tyhmänä en kattonu lämpömittaria joka lähenteli plussa asteita, vaan laitoin täyspakkauksen eli michelinmän toppapuvun päälle ja tuloksen saattaa arvata – uin taas hiessä. Tämä luontainen elopainon pudotuskaan ei vaikuttanut upotukseen – tai nesteethän jäi tietysti vaatteisiin…

Kun ei ollut tarpeeksi lämmin, niin välillä nautimme kuumaa mehua 8)

Itse puikot, joita lähdettiin kattomaan olivat suurimmaksi osaksi paksun lumipeitteen alla, mutta näkyipä siellä jotain.

Elukoista ei näkynyt muuta kuin ihan oikean metsäjäniksen jälkiä. Vanha pelto koivikkoineen oli taas toiminut eläimellisen pupuseksin harrastuspaikkana.

No, olipahan taas yhtä kokemusta viisaampana.

 • Jaa

6 Kommentit

 1. Lumikengillä on varmasti ollut kova menekki tänä talvena, itsekin olen harkinnut asiaa ja katsellut tarjontaa, mut, mut ovat vaan aikasta hintavia….taidan odotella ale-aikoja ja toivoa että ens talvesta tulee ”luminen” 😉

 2. Kovat vuorikiipeilymasstot teillä täyspakkauskenkäilyyn olikin. Mutta hienot puikot on varmaan tuonne keväämmällä tulossa, kun lumet vähän hellittää.

  Aivan mainio tuo ”pöytä” kuksineen. 😀

 3. No huh huh, onpas kameralla jo painoa! Toki antanee sitten vastaavaa jämäkkyyttä käsittelyyn, kai.. Mutta ehdottomasti vähintään 10 kg kameratarvikkeita siis joka reissulla mukana? Eipä ihme jos on hiki! Mutta kuvasi ovat kyllä sitä luokkaa, että ovat vaivan ja hien väärttejä.

 4. Ei tarvitse lähteä kuntosalille punnertamaan erikseen? On sen verran hikijumppaa kaikkine varusteineen.
  Onnea uusille virityksille, koneille ja kengille. Vai hankitko kengät omaan käyttöön?
  Upeat on maisemat siellä, ja mieluummin silti kuumaa juomaa, kuin kylmää!
  Hauskoja kuvausretkiä jatkossakin, liikuntaahan me kaikki tarvitaan : )

 5. Rehki sinä ja kanna varusteita. Me nautimme niillä saaduista hienoista kuvista 🙂
  Kuksakuvakin tosi hieno, muut myös.

 6. Hedly: Jossain 50 tietämillä kai noi pyörii…

  uuvana: Ensimmäisillä pakkasilla tuo on ollut yleensä hienoimmillaan, silloin ei noi lumet haittaa.

  Elisa: Lähes aina mulla tollanen kasa niitä on mukana. Koskaan ei tiedä mitä tarvii…

  Taru: En hommannut vielä. Kantavuus oli sitä luokkaa että laittoi miettimään onko noista tosiaan hyötyä, kuin tietyillä keleillä.

  Uuna: Minä kannan ja rehkin teidän vuoksenne 8)