Lainan päivä

Lainan päivänä alkaa joka vuotuinen kirjastomme poistomyynti. En ollut nyt ensimmäisenä jonossa kuten viime vuonna. Sattuneesta syystä tiesin, ettei siellä ollut niin paljoa mielenkiintoisia kirjoja tarjolla. Nyt siellä oli lähes pelkästään kaunokirjallisuutta ja harvoja tietokirjoja.

Ainut mikä jäi harmittamaan oli se, etten tiennyt siellä olevan Aarne Haapakosken alias Outsiderin – Pekka Lipposen ja Kalle-Kustaa Korkin kioskikirjallisuuden ja kuunnelmien kirjoittajan – kirjoja myynnissä. Huomasin vasta sitten kun joku oli jo kasannut niitä itelleen. Pidin lukioaikaan esitelmän ko. kirjailijasta.

No, kasasin itselleni kaikki löytämäni 70-luvulla painetut Tarzanit – pari 80-luvun painosta otin ulkonäyn mukaan mutta 90-luvun eivät enää kelvanneet. Osassa oli J. Allen St. Johnin piirrokset ja “Tarzan ja kultaleijona” kirjassa oli jopa valokuvia Johnny Weismullerin Tarzan elokuvista. Näitähän käytiin penskana 70-luvulla katsomassa ihan elokuvissa – Kuopion Kuvakukossa. Lisäksi löysin filosofian oppikirjan vuodelta 1931. Pitäähän alan maisterilla olla edes yksi filosofian kirja 8)

Määrä on aika pieni siihen verrattuna, että viime vuonna kuskasimme piirongin verran 1800-luvun ja 1900-luvun alun kirjoja sekä kartta- ja tietokirjoja – ihan vaan kansien ja kuvien perusteella.

2015-03-04T12:30:34+00:0008.02.2010|4 Comments

4 Comments

 1. Hullukaali 8.2.2010 at 16:07

  Tutulta näyttävät Tarzanit. On tullut kahlattua ne läpi joskus kakarana.
  Täällä ei enää järjestetä erillistä myyntitapahtumaa vaan poistettuja kirjoja on koko ajan hyllyssä myynnissä. Jotenkin ne eivät ole siinä niin mielenkiintoisia :).
  Karttakirjat ovat ihan ykkösiä. Vanhoja ja uusia karttoja voisin tutkia ihan loputtomiin.

 2. Uuna 8.2.2010 at 16:53

  Pidä sinä nuo Tarzanit, minä voisin kyllä lukea tuon vanhan filosofian kirjan. Olisikin jännä nähdä, mitä eroa on nykyaikaan. Tosin samoja juttuja Platonista ja Aristoteleesta siinä tietty kerrotaan, eihän ne nyt enää mihinkään muutu, kun on jo aikoinaan kerrottu ja kirjoitettu.

 3. Taru 8.2.2010 at 19:57

  Vanhat karttakirjat kyllä kelpaisi tännekin!
  No, nyt saat uppoutua Tarzanin maailmaan uudelleen : )

 4. ATToivanen 8.2.2010 at 22:42

  Hullukaali: Mä olen lukenut osan mutten kaikkia Tarzaneita. Nyt on ilta lukemista. Nyt ei ollut kuin Pariisin kartta ja kaupunkikartat ei mua niin innosta.

  Uuna: En taida antaa 8) Opiskeluaikaan oli yksi filosofian kurssi ja silloin pentuna se ei innostanut. Just ja just rimaa hipoen meni läpi se kurssi. Katotaan miten toi nyt uppoaa….

  Taru: Onneksi oista Suomen kartoista on tehty hyviä näköispainoksia. Kirjakaupassa oli ennen joulua alekirjoissa kirja Suomen sodasta sen aikaisine karttoineen ja jäin sitä miettimään että ostanko. Seuraavalla kerralla niitä ei enää ollut. Ai, että harmitti…

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus