logo

Matikan kutuaika – sen tietää minkkikin

Eräänä tammikuisena pakkasaamuna.

Minä, koskikara, tarkkailen kosken tilannetta erittäin tarkkaan. Minnes toi minkki on menossa?

Kova sillä on kiire.

Mä meen kyllä toiseen suuntaan…

Katos se sai matikan.

Tämähän on mielenkiintoista. Minne se sen vie?

Ja taas matikka – ja vielä isompi. Usva koskella lissääntyi, joten valitettavasti raportointi päättyy tähän.

 • Jaa

8 Kommentit

 1. Kauheita matikoita minkki sieltä nostelee. Mateen näin minkin täälläkin saavan, mutta ei se kooltaan ollut kuin murto-osa noista.

 2. Hienot usvaiset ja talviset kuvat! Karasta tykkään enemmän kuin minkistä..hienot nuo lumiset kivet ja oksat. Alakuvasta tykkään erityisen paljon!

 3. Hullukaali: Joo, tuo jälkimmäinen matikka oli lähes minkin kokoinen. Saaren rantaan kivien taakse piiloon se niitä kuskas ja heinikkoon katos. En tiedä söikö se ne heti. Ton ekan ja tokan välinen aika jotain 15 minsaa.

  Elisa: Nyt oli oikeen maiseman kuvauskelit kun aurinko paistoi ja koski henkäili usvaa.

 4. Kylmiä kuvia, mutteivät jätä kylmäksi. Aika vonkale minkillä. Virran varpusen (kara) touhut ovat aina yhtä mukavaa katseltavaa.

 5. Saalis on melkein yhtä iso, kuin saalistajakin. Hyvin vain onnistui. Parhaan osuuden teki kuvaaja, joka tallensi kaiken tämän ihanuuden. Hienoinen usva antaa kuville jännän maagisen tunnelman.
  Karakuvat kivipalleroineen niin, aaah… 🙂

  Hyräilijä savustaa ulkona talvellakin, mutta tuossa vieressä oli lämmin odotella ja tuoksuista nauttia.

 6. irma: Ihmetyttää kuinka nopeesti se kalan tuolta kylmästä vedestä nappas. Toivottavasti söis kaloja kesälläkin lintujen sijaan.

  uunas: Samaa ihmettelin – miten se saakin sen jään reunalle. Kovempi kiire sillä oli kalan kanssa jäällä kuin muuten hypellessä. Mitä suurempi kala niin sen nopeempaa se meni. Pelkäsköhän se variksia tai korppeja? Mä tykkään savustaa tossa takkatulen lämmössä 8)

 7. Jopas aika vonkaleita vetelee saukko sieltä vedestä. Sillä ei taida kyllä tassujen väli riittää kun kotona koittaa kertoa lapsille millaisia kaloja isi tänään ”töissä” sai. 😉
  Joki on hieno havanitopaikka, minä tunnustan että vähän kadehdin teitä ”joellisia” ihmisiä. En ole itse ikiä asunut oikeen kunnon joen lähellä, omimpia vesistöjäni ovat kaikenlaiset pikkupurot ja niiden kanssa pääsee palaamaan asiaan vasta keväämmällä.

  Hieno koskikarakuva tuo toinen kuva, niin valpas asento.

 8. uuvana: Tämä on vähän pienempi elukka kuin saukko. Minkki se tässä kalastaa. Laavunsaari on minun eläintarhani 8)