Kerran talvessaan pitää saada matikkakeittoo – se riittää – ehkä toisenkin, muttei enempää.

Eilen tarjoutui siihen tilaisuus, kun läksin Kuuhankavedelle verkoille tuuraamaan toista kokijaa.

Verkkojen alkupäässä olikin jäänyt kiinni…

… noin kilonen mätimatikka. Loppupäästä nousi vielä hauki.

Pohjoisen auringonlaskumaisemaa hallitsi Ohenmäki.

Matikkaa piti sulatella saunassa pari tuntia, että päästiin nylkemään. Leveä kärkiset pihdit ovat parhaat tähän touhuun.

Herkut kerättiin omalle lautaselle.

Keitto kasattiin mökiltä löytyvistä aineksista: matikka paloina, sen maksa ja mätipussit, perunoita, sipulia, kokonaisia maustepippureita, suolaa ja vettä.

Tässäpä valmis keitto, joka oli tosi herkullinen. Nam…