logo

Emäkoski

Sunnuntaina oli hieno valo kuvailla ns. maisemakuvia, joten esittelenpä panoraamakuvalla joitain kuvauspaikkojani Konnuksella. Kuva(t) on otettu tältä paikalta (kartta).

Panoraama on Konnuskoskien Emäkoskesta. (vie hiiri kuvan oikealle tai vasemmalle reunalle niin kuva alkaa liikkua)

Äärimmäisenä vasemmalla näkyy uittouoman ylittävä kävelysilta, jonka ympäristössä olen kuvaillut mm. peippoa, minkkiä, kaloja, koskikaraa ja huurteisia kiviä.

Uittouoman takana haapojen oikealla puolella olevissa männyissä on viirupöllön pönttö. Itse asiassa pönttö taitaa erottua yhdessä rungossa tummempana länttinä. Tuossa metsikössä olen kuvaillut pöllökuvat ja mm. käpytikan pesätouhuja.

Metsikön edustan kivillä joutsenet ja telkät keväisin ruokailevat, putsailevat ja nauttivat auringosta.

Uittokämpän takana alkaa kanavat ja siellä kärjessä olen kuvaillut mm. lintuja lennosta ja saukkoa jäänreunakalastuksessa.

Emäkosken toisella puolella – keskellä kuvaa on Kotasaari, josta valkoselkätikka lensi parin metrin päähän haapaan juuri tällä paikalla. Kuvasin siis sitä – tämän kuvan mukaan – selkäni takana.

Kotasaaren jälkeen avautuu näkymä Pirttikoskelle, jossa olen kuvannut mm. minkkejä, saukkoja. Itse asiassa tuo kivi, joka on kosken oikeassa reunassa – lähinnä koskessa – lumipeitteinen – on se kivi, jolle saukko nousi aina välillä kuvattavaksi viime keväänä. Samalla kivellä on myös koskikara poseerannut. Pirttikosken niskalla, joka on kuvassa takimmaisena, kuvasin harmaahaikaran.

Äärimmäisenä oikealla olevista pajupusikoista ponkaisi metsäkauris karkuun viime marraskuussa.

Tässä oli päälimmäiset muistot tältä paikalta ja kuvassa on vain laavunsaaren vasemman puoleinen näkymä. Jos ja kun sää sallii esittelyssä on myös tulossa saaren toinen puolisko.

 • Jaa

11 Kommentit

 1. Tosi komea panoraama! Jaksaisin katsella tuota vaikka kuinka kauan, mutta valitettavasti pyykit odottaa…

 2. On sinulla mahtavan hienot kuvauspaikat! Veteen heijastuvat huurrepuut kouraisevat mahanpohjasta ja pala nousee kurkkuun… (ei ole possu- eikä muutakaan tautia). Seilasin useammankin kerran eestaas. Olet onnellisessa asemassa, kun pääset päiväsaikaan kuvailemaan.

 3. Onpa tosiaan upea kuva! Maisemat taitaa kuitenkin livenä olla noin 100 x paremmat.. Enpä tosiaan ihmettele, jos mieli tuonne vetää. Hieno paikka ja hieno panoraama!

 4. Aivan hitaasti liikkuva kuva sai veden väreilemään ja pilvet liikkumaan. Uskomaton kauneus jatkui ja jatkui. Kiitos elämyksestä 🙂

 5. irma: Niin… harvassa taitaa olla ne paikat, jossa lähes peilityyneen veteen heijastuu pakkashuuruiset puut.

  Elisa: Totta, livenä tunnelma on aivan toinen.

  uunas: Niinpäs tulee sellainen optinen harha – jännä ilmiö.

 6. Tarkkaan katsoin kaikki kuvauspaikat. En yhtään ihmettele, että tuollaisessa monipuolisessa metsä-vesi-mosaiikissa esiintyy kaikenlaista.

 7. Ihmepaikka se on. Jos ois pätäkkää niin mieli tekis hommata mökki tuota Hartikansalon puolelta niin vois seurata koko hereilläoloajan kosken touhuja.