logo

12 kuvaa – tammikuu 2010

Kuvattu 7.1.10 klo 10:09, Canon EOS 40D, polttoväli 400 mm, valotus 1/100, F 5.6, ISO 400.

Tulkoon talvi – ja talvi tuli – lunta ja pakkasta -25°C – ja virta jäässä. Noin viikko sitten kulkeneen laivan ”jäljet” voi vielä tarkkasilmäinen nähdä.

Toivomukseni ei käynyt toteen. Olisin halunnut kuvata virran aamuauringossa vastavaloon. Herätessä klo 8 aikoihin oli vielä taivasta näkyvissä, mutta ei enää klo 9.30, jolloin aurinko nousi. No, jospa ens kuussa…

Miksiköhän tämän projektin kanssa on aina ongelmia? Milloin olen unohtanut avaimet, milloin ikkunan aukaisimen jne. Luulin jo tänään varauteneeni kaikkeen mutta kameran akku oli loppunut yön aikana ja lähin akku oli kyllä autossa. Sen kävin hakemassa… Sitten huomasin, että muistikortti jäi tietokoneen viereen. Ei kun taas autolle varakortti hakemaan… No, jospa ens kuussa…

Täälläpä muiden kuvat:

12 kuvaa / photos

 • Jaa

19 Kommentit

 1. Nytpäs meille hienosti esittelet kuvasi, tosi mahtava tuosta katsoa nuo kuvat! Joulu- ja tammikuun ero on ihan valtava, innolla odotan jo helmikuuta (ja sitä kuvaakin 😉

 2. Olen tainnut valita huonon kuvauspäivän, kun ainoastaan syyskuussa on paistanut aurinko. Voip olla, että jos ens kuussa ei ala aurinkoa näkymään niin kuvauspäivä vaihtuu.

 3. Eihän tähän kuvaan aurinkoa kaipaa, hieno aamupäivän sininen hetki. Olen minä muunnellut kuvauspäivää muutamalla päivällä sinne tänne, sen mukaan miten pääsee kuvaamaan. Ei kai tuo maailmaa kaada. Pakkasta oli täällä viime yönä 34 astetta, tämän talven ennätys. Muuten, pidetäänkö tätä väylää auki talvella?

 4. Samaa tuumailin mielessän, mutta Irma kerkisi sen tuoda sanoiksi.
  Mielstäni sarjasi kaunein kuva!

 5. Hienosti slideshown kanssa muistuivat vanhat kuvat mieleen. Komea sarja sinulla onkin, vaikka kuinka on ollut vastoinkäymisiä. Mutta ne eivät kuvissa näy. Monenlaista ilmaa sumusta lumisateeseen, kyllä se aurinkokin sieltä vielä ilmestyy. Eikä päivän kahden muutos mitään merkitse. Hienoja!

 6. Hienoja ovat nämä talviset kuvat!! Sitä kevättä odotellessa…….

 7. irma: Väylä on auki siihen asti kun Saimaan kanava on auki. Kun se aukaistaan niin sen jälkeen väylän avaa joku jäänmurtaja.

  KooTee: Välillä haluaisin enemmän valoa niin ei tarviis aina miettiä miten sen sais riittämään.

  Sara: Thank you!

  Uuna: Joo, mä alan kytätä aurinkoisia aamuja 8)

  Eija: Kiitos! Sinne ollaan menossa…

 8. Kuvahan on upea jälleen kerran, eikä sen voimaa edes heikentänyt se, että tuota lunta alkaa olla jokaisella jo yllin kyllin arjeksi asti.

 9. Iltaa,
  Kyllä on mahtipontinen maisema sinulla haasteessa tässä – ihan hiljaiseksi vetää tämä maisema joka kuukausi.

 10. Ibidem: Lunta riittää ja näyttää tulevan lisää.

  melita: Veikkaapa että juuri maiseman vuoksi kartano on rakennettu juuri tuolle paikalle.

 11. Auringoton päivä sattui minunkin kuvauspäiväksi. Mutta uskotaan: vielä se paistaa 🙂

 12. Tyylikkään tasokasta sarjaa pukkaa taas täällä! Kyllä sä sen valonkin saat vielä tänne ikuistettua!

 13. Miksikä niin huono kuvauspäivä? Kuva on kaunis ja talvi oikean talven näköinen.Sininen hetken lumoa.