logo

Saukkojen Joulu

Joulupäivänä oli aika kipakka pakkanen ja mulla flunssa, mutta en malttanut pysyä poissa koskelta, kun aurinko paistoi just ja just puiden latvusten takaa. Pakkanen nostatti koskesta usvan, joka leijui kosken yllä niin sakeana, ettei välillä nähnyt vastarantaa.

Saavuttuani laavunsaarelle näin tuoreet saukon jäljet yöllä tuiskuttaneessa lumessa, jotka johtivat saaren poikki toiselle puolen koskea. Katsahdin koskelle ja huomasin mustan möykyn jään reunalla.

Itse asiassa niitä oli kaksi. Kaksi saukkoa kalasteli ja saalista näkyi tulleen.

Siinä ne sukelteli ja nousivat välillä jäälle aterioimaan. Oliskohan nämä kaksi syssyllä tavanneen kolmen saukon porukan kaksi viime kesän poikasta ja sitten se iso niiden emo?

Hikeä alkoi pukata pintaan ja sen jälkeen paleltaa, joten suunnistin kotio ja laitoin saunan lämpiämään, ettei flunssa äityisi pahemmaksi.

 • Jaa

7 Kommentit

 1. Toivottavasti et vilustuttanut itseäsi pahemmin! Ehkä käynti kuitenkin kannatti..?
  Usvasta huolimatta hyvät kuvat otit..

 2. Kyllä saukkoja kannattaa käydä vähän kipeänäkin bongailemassa :). Täällä näkyy edelleen vaan jälkiä.

 3. Usva saa saukkojen puuhailut vaikuttamaan salaperäisiltä, vaikka olisivatkin vain ihan tavallisella kala-aterialla.

 4. Elisa: Tais tuo umpihankihikilenkki ajaa kuumeen hiiteen 8)

  Hullukaali: On se niin mukavaa kuvausherkkua että pitä nee kait olla jalka poikki ennen kuin jätän tilaisuuden käyttämättä.

  irma: Koko koski oli salaperäisen harson varjossa. Harmillisesti se vain haittaa kuvausta…

  Uuna: Onneksi on pitävää todistusaineistoa näiden kuvien muodossa 8)

 5. Jännä olento tuo saukko. Ja taitavat olla sisäänrakennetusti aika flunssankestäviä tyyppejä, kun noita olosuhteita katsoo.
  Satumainen huuru, melkein kuin kuumia lähteitä olis siellä Leppävirralla. Näyttää näet ihan samalta kuin joulunpyhinä pyörineessä Yellowstone -ohjelmassa.

 6. uuvana: Joo, en lähtis kokeilemaan heidän saukkojen touhuja. Voip olla että ne on kyllä varustettu pikkuisen paremmalla karvoituksella. Ne ei ees kastu nahkaa myöten. Yellowstonessa taitaa olla vielä suuremmat lämpötilaerot kuin meillä täällä, mutta silti ihan kiitettävästi usvaa 8)