Picasa gallerian diaesitys

Tuossa sain kutsun tehdä diaesityksen Talvipäivänseisaus tapahtumaan 21.12.2009 Varkauteen. Mietiskelin esityksen ulkoasua ja törmäsin siinä etsiessä ihan käyttökelpoiseen Picasan ominaisuuteen. Nimittäin kuinka laittaa Picasa-gallerian diaesitys pyörimään blogger-postaukseen.

En ollut huomannutkaan, että Picasa-gallerian oikeassa reunassa olevan linkin “Linkitä tähän albumiin” takaa löytyy linkki “Liitä diasarja”. Sieltä voi valita minkä kokoisena diaesityksen haluaa bloggeriin ja laatikosta kopsataan koodi, joka liitetään postaukseen “Muokkaa HTML-koodia” tilassa. Koodi eikä diashow näy “Luo” tilassa, mutta sitä voi katsella esikatselutilassa.

No, tuotahan piti kokeilla … Tässä eräs albumillinen kuvia:

Niin, … se diaesitykseni aihe tulee pohjautumaan blogissa esiintyneisiin kuviin…

2015-03-04T12:01:13+00:0005.12.2009|9 Comments

9 Comments

 1. Nana 5.12.2009 at 20:27

  Kiitos!!

 2. Uuna 5.12.2009 at 21:26

  Toinen toistaan upeampia kuvia! Hienoa istua vaan ja nauttia, ei tarvinnut mitään klikkailla edestakaisin 🙂

  Nyt en uskalla kokeilla enää mitään omassa blogissani, koska laitoin jokin aika sitten uudemman version, mutta halusin vanhan takaisin samasta syystä kuin sinäkin. Nyt ei vanha toimi kuitenkaan kunnolla vaan kuvista tulee koodeja. Vaihdoin taas uuteen, mutta nyt se jättää kauheita välejä kuvien jälkeen, vaikka niitä ei tekemässäni ole. Huh!
  Onneksi wordpress on joulukalenterissani toiminut hyvin, vaikka olen kaikki kuvat ajastanut etukäteen.

 3. Elisa 5.12.2009 at 22:08

  On todella kauniita kuvia. Näitä pitää tulla uudestaan katsomaan.. mulla on ollut kanssa bloggerin kanssa ongelmia. En tiedä mikä mättää, vaan kuvien lataus ei onnistunut samalla tavalla kuin aikaisemmin. ÄH! Ei jaksaisi tapella ohjelman kanssa..

 4. ATToivanen 6.12.2009 at 09:57

  Nana: Ollos hyvä!

  Uuna: Onpas outoa… Eittei sulla vaan ole toi HTML-koodin editori päällä ja “Luo” tilan sijasta?

  Elisa: Tämän gallerian kuvat on yksi kolmesta n. 500 kuvan albumista, jotka käsittävät tässä blogissa julkaistut kuvat.

 5. Uuna 6.12.2009 at 17:01

  Kiitos, täytyypä tarkistaa!

 6. uuvana 6.12.2009 at 17:32

  Mukava toiminto.
  Lakkasin käyttämästä Picasaa kun aikanaan alkoi tulla sen ilmainen tila täyteen enkä viitsinyt lisätilasta maksaa kun on jo flickrissäkin maksullinen tili. Oliskohan Flickrissä tällaista juttua, hmm täytyy varmaan katsoa.

 7. Anonymous 10.12.2009 at 17:31

  Kiehtovia ja upeita ovat kuvasi.

  kalevi h

 8. Anonymous 26.1.2013 at 00:36

  Voisitko selittää tuon diaesityksen tekemisen vielä uudestaan tarkemmin, kun en ihan tajunnut että mistä tuon picasa-gallerian oikein löytää jne. ?

  • Anssi Toivanen 26.1.2013 at 07:29

   Googlen Picasa-galleriat ovat kokeneet suuren muutoksen sitten tuon postauksen. Ne on yhdistetty Google+ palveluihin ja toimivat ihan erilailla mitä tuossa selitän. Vanha PivasaWeb galleriat ovat kyllä vielä olemassa. Niihin pääsee Googlen hakussa hakusanoilla: Picasa-verkkoalbumit

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus