Jää joutsenet sulaan ajaa

Voisi olla uusi sanonta “routa porsaan kotiin ajaa” rinnalla. Livahdin töiden välillä koskelle, kun aurinko yritti pilkotella pilvien takaa. Ei ollut niin hyvä valo kuin eilen, jolloin piti töitättää koko päivän.

Laavun saaren rannasta karkotin ensin karan ja sitten joutsen pariskunnan. Taitaa olla pohjoisemmassa sulat vedet vähissä, kun nyt eka kertaa pariin kk nää näitä valkokylkiä täällä.

Toinen pariskunta makoili jään reunalla ja oli myös sitä mieltä, että häiritsen heitä.

Muuten ilma oli kirkas ja melkein pilvetön, mutta pakkasen koskesta nostattamat höyryt tiivistyivät lumihiutaleiksi noin kymmenen metrin korkeudessa ja sateli alas.

“Tuonko takia tohon kylmään veteen?” Kolmaskin pariskunta ilmoitteli olemassaolostaan hönkkäyksin.

Kettukohan oli kierrellyt kanavan rannat. Laavun saareen se ei ollut uskaltautunut, vaikka oli tutkinut tarkkaan uittoväylän kivet.

Kivet olivatkin hauskoja. Yltä päältä hämähäkin seiteissä. Uittouomassa näkyy kuinka pinnalla kulkeutui ohuita hyytymiä. Lähempää en taidakkaan näyttää seittejä. Tuli mieleen, että siinä voisi olla hyvä aihe jonkun mörrimöykyn nettisivuleiskaksi. Aina työt mielessä…

2015-03-04T12:01:09+00:0015.12.2009|4 Comments

4 Comments

 1. Elisa 15.12.2009 at 17:44

  Hienoja kuvia pariskunnasta! Kyllä kannattaa vähän työaikaa nipistää, jos vain voi – jos saalis on noin hieno. Mutta olihan sulla työasiatkin mielessä 😉 Kauniit on kivet, voi ihan kuvitella jonkun peikon tuonne hyppelemään..

 2. Uuna 15.12.2009 at 18:55

  Tummat kivet ja niiden varjot veteen! Hieno kuva, vaikuttava! Hienoja kuvia myös joutsenista. Tosi lähelle olet päässyt. Ja lumisade vielä kuvassa.
  Eivätkö ne lainkaan muuta etelään, vai siirtyvätkö järvi järveltä etelämmäs sitä mukaa kun järjet jäätyvät?

 3. irma 15.12.2009 at 20:10

  Mukava tavata joutsenia blogillasi, kun hävisivät täältä viikko sitten loputkin järvien jäätymisen mukana. Tyyrinvirralla saattaisi vielä olla, kenties…

 4. ATToivanen 16.12.2009 at 07:37

  Elisa: Joutsenet oli täys ylläri, sen vuoksi en edes osannut lähestyä varovaisesti laavunsaarta. Toisaalta – se oli ihan mahdotonta pakkaslumen narskuessa ja pitkospuiden paukkuessa kenkien alla.

  Uuna: Kivet ovat mun kuvaussuosikeissa. Joutsenet taitavat sinnitellä sulapaikoissa mahdollisimman pitkään.

  irma: Sulavesistä joutsenia voi vielä bongata varmaan muuallakin.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus