Törrökit

Kulunut viikko on ollut ilimojen suhteen masentava: pimeetä ja märkää. Eipä ole paljoa huvittanut jalkaansa ulos työntää. Eilen oli jo lähdettävä kuitenkin estämään mielenmyrkytystä koskelle. Sielläkään ei ollut sen kummosempaa mainittavaa. Taitaa elukatkin piileskellä ja odotella valoa. Ainoastaan orava käväisi näkyvillä. Eihän siitä kuvaa saanut tässä valossa.

Tänään läksin kattomaan kuinkas supikoiran pesällä on elämää. Pari kk sitten pesän aukot näyttivät elottomilta ja käymälässä ei ollut tuoreita jätöksiä. Kun saavuin tiheään kuusikkoon, huomasin, että supikoiran käymälä oli ollut käytössä. Se tekee käymälän muutaman sadan metrin päähän pesältä. En tiedä onko käymälöitä useempia.

Pesän kolmesta aukosta kahdessa oli ollut liikettä. Ilmeisesti kulkuaukkoa ja käytävää oli suurennettu, koska niiden ympärillä oli tuoreita kaivujälkiä ja hiekassa oli tassun jälkiä. Tulipa sitten mieleen, että naapuri nähnyt myös ketun jolkottelemassa laivarannassa pari viikkoo sitten. Olisko kettu sittenkin vallannut vanhan pesänsä takaisin? En saanut tassuista kunnon kuvaa siinä kuusikon pimeydessä.

Palasin kotio päin pajukoituvan pellon kautta. Oliskohan siellä merkkejä myyristä tai näkiskö rusakon? Löysin pellolta 20 cm leveen kolon ja muutaman metrin läheisyydestä pari 5 cm leveetä koloa. Mutta mitään kaivujälkiä ei näkynyt. Suuremmilta aukolta johti kulunut – nurmi oli vaaleampaa – 10 cm levee polku mutta hävisi heinikkoon 5 m päässä. Kukahan sellaisen on väsännyt?

Mitähän sitä kuvais ja miten kun on niin pimeetä? No, kokeillaas… ISO herkkyys maksimiin eli H – 3200 ja isolla putkella tähtäilemään… Täällähän on törröjä!

Olen sitten omalta osalta avannut tän talven törrökkikuvaksen. 8)

Tulis se talvi…lunta ja pakkaset. Ei taida enää tämä vanha kansan luritus pitää paikkaansa:

Antti talven aloittaa.
Iitti
Huomenna on Antin päivä….
2015-03-04T12:01:17+00:0029.11.2009|9 Comments

9 Comments

 1. Hullis 29.11.2009 at 15:22

  Kaunis värimaailma ekassa kuvassa. Ei taida supikoiraa nukuttaa näin lämpimällä.

  Mikäköhän noin pienet kolot tekisi, mitä näit pellolla? Kärppä?

  Mä luovutin suosiolla tämän viikonlopun osalta. En edes koskenut kameraan.

 2. Elisa 29.11.2009 at 15:52

  Kauniit on värit noissa kuvissasi. Miten tämän ajan tosiaan kestää? Kurrekiintiökin alkaa olla jo kohtuu täynnä, toki hyviä kurrekuvia ei taida olla liikaa. Olenkin usein kadehtinut karhujen talviunia 😉

 3. ATToivanen 29.11.2009 at 16:53

  Hullis: Kärppähän se vois olla. Olen nähnyt sen jälkiä läheisessä metsikössä. Pitää käydä lumen tultua katsastamassa onko kolot käytössä.

  Elisa: “Pikkaisen” korostelin värejä. 8) Tulis ees sen verran valoa, että voi kuvailla kurreja ja lintuja pihalla.

 4. uuvana 29.11.2009 at 18:03

  Mielenkiintoisia polkuhavaintoja. Voisikohan vaikka mäyräkin olla vielä liikekannalla, onko heitä siellä muuten?
  Supi on vissiin aika pitkäaikaisuskollinen käymälälleen, syksymmällä kuvasin yhden käymälän josta kasvoi toisesta reunasta jo terhakka viinimarjapensas ja toinen laita oli vakiokäytössä edelleen. Supi tekee myös kursailematta käymälänsä yleensä suoraan keskelle polkua. Tuo marjapensasvessakin oli keskellä aika liikenöityä peuranpolkua, aika hauska näky.

  Hyvät törrökuvat, ison ISON (olipas hauska riimi ;)) rakeisuus sopii minusta jotenkin hyvin marraskuun luonteeseen. Lämpimät ovat kelit marraskuuksi. Itse olen jotenki nautiskellut sulan maan väreistä vielä, mutta päivät ovat niin pimeitä että. Melkein kuukauden verran kun vielä pimenee niin kamerasta täytyy löytyä jo 6400 ISOa jos kuvata mielii…

 5. Uuna 29.11.2009 at 18:16

  Hienot rytmikkäät taustat törrökkikuvissa. Kyllä näillä vaan kelpaa aloittaa.
  Minäkään en saa enää ikkunasta kunnon kuvia, vaikka kuinka ISOa lisäisin, hämärää on.
  Maltetaan vielä hetki, kyllä kohta tulee valoa kun saadaan lunta. Toivottavasti se kohta ei ole helmikuussa 🙂

 6. irma 29.11.2009 at 18:44

  Törröjä on, mutta monet näyttävät kärsineen pakkasen ja sateen vaihtelusta ja romahtaneet. Sinä olet kuitenkin löytänyt ihan hyväkuntoisia törröjä. Kuvasin tänään lilliputtien jalkapalloja ISOlla 800. Maksimi kamerassani onkin vain 1600.

 7. ATToivanen 29.11.2009 at 20:21

  uuvana: Mäyrää en ole täällä tavannut mutta supin päälle olen kerran meinannut astua (nukkui mukamas turvassa) ja olen tavannut ne meidän pihalta omenoita syömässä. Meillä oli vuos sitten niiden käymälä viinimarjapuskan alla. Luumuja olivat jostain löytäneet… Harvemmin tulee noita isoja ISOJA käytettyä juuri rakeisuuden vuoksi, mutta se antaa juuri tuollaista taiteellista vaikutelmaa 8)

  Uuna: Säätiedotus lupaa jo pakkasta keksiviikkoyöksi ja jopa alle -5. Toivottavasti pitää paikkansa.

  irma: Surkeessa kunnossa oli suurin osa törröistä. Maatuminen taitaa olla tehokasta näillä ilmoilla. Pitkällä putkella kuvatessa pitää olla aika valoisaa, jos meinaa alle ISO800 käyttää. Noihin Canonin 350-400D taitaa muuten olla netissä jossain Firmware (kameran tietokoneohjelma), jolla saisi suurempia ISO arvoja käyttöön. Mutta ne ei taida olla virallisia, joten takuu ei ole sen jälkeen voimassa…

 8. uuvana 29.11.2009 at 21:07

  Mäyrä tuli vaan mieleeni siksi kun mäyrän poluthan ovat sellaisia kapeita, lähes muurahaisettomalta muurahaisenpolulta voi joskus metsässä näyttää.

  Hehe jopas oli uninen supi, hauska juttu. 😀
  Minulla hupaisin supimuisto puutarhasta on kun supi toi pentunsa alkukesällä puutarhaan ja opetti lapsoset syömään karviaisia suoraan pensaasta. Umpiraakojahan ne vielä olivat mutta sinä vuonna ei tarvinnut itse karviaisia poimia, kaikki meni. Ja kun meni puskaa katsomaan niin sieltä lyllersi pieni musta karvaturri piiloon seuraavaan pensaaseen ja taas seuraavaan. Aika pörröjä olivat. 🙂

  Itse en noita epävirallisia firmwareja uskaltaisi myöskään käyttää. Kameroista en niin paljoa tiedä mutta ainakaan audiolaitteissa ja -ohjelmistoissa voi saada laitteet aika sekaisin ja ja voi pukata kummia yhteensopimattomuuksia ja muita sen jälkeen.

 9. ATToivanen 30.11.2009 at 17:16

  uuvana: Mahtuuko mäyrä 20cm halkaisijaltaan kolosta? Voisko toi pellolla oleva reikä olla sen tekosia?

  Joo, kyllä säikähdin kun ensi kertaa näin niin läheltä karkuun pinkovan ja haukkuvan karvahatun 8) Pihassa olen nähnyt vain pimeellä lumen seassa kahlaavan supin kiiluvat silmät.

  Mä meinasin asentaa vanhaan 300D toi modatun firmwaren, mutta sen suljin kerkes hajoamaan ennen sitä. Sillä ois saanut paljon hyviä ominaisuuksia lisää…

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus