logo

Jäisellä rannalla

Läksin katsomaan Jyvälahden rakennusprojektia. Vanhasta torpasta on uusittavana katto ja rakenteilla on myös lisäosa. Hommissa oli tarpeeksi ukkoja, joten nappasin kameran ja läksin kiertelemään vasta jäätynyttä lahtea.

Hirviselkä oli vielä valtoimenaan.

Näitä itikoita lenteli vastaa useita. Mitä kummaa ne tähän aikaan ovat liikenteessä?

Kävelin rantakiviä pitkin ja varoin astumasta jäälle – muuten olisin kastellut jalkani. Samalla tutkailin mitä jään alla näkyy. Jalkojen juuresta jään alta ponkaisi livohkaan pariin otteeseen hauki. Suurempi n. 30 cm pituinen ja toinen vajaat 20cm. Jännä miten matalassa…

Rannalla oli viikonlopun vanhat saukon tai minkin jäljet. Minkkejä ei kuulema ole näkynyt, mutta saukosta on uimakaveri havaintoja. Olisko ollut sitten pieni saukko asialla…
Tiirailin putkella pitkään Mustikkasaaren mahtavia ruovikoita, että olisiko niissä näkynyt elämää. Sinne ei kyllä vielä ollut asiaa jäitse. Pitäneen odotella kovempia pakkasia lähteä uudelleen tukiskelemaan saarien rantoja.
 • Jaa

9 Kommentit

 1. Uskomattomat nuo jääpuikot! Kauniit ja komeat.
  Mitä, kävelitkö hauen päällä? Eipä kai siinä ollut mitään tehtävissä, jos aikoi pysyä ehjällä jäällä 🙂

 2. Tästä se alkaa. Varsinkin pienet koskipaikat luovat monenlaista jääihmettä. Pakkasta saisi kyllä olla enemmän. Noita lumisääskiä pöllähtelee nyt kummasti hangella.

 3. Uuna: Jalkojen välistä se lähti kun hyppelin rantakiveltä toiselle. Jos kolkkakalastuksella pitäsisi elää niin olisi ollut laiha saalis. 8)

  irma: Pakkasta lisää niin saadaan kuvattavaksi vaikka millaista jääveistosta niin koskilla, rannoilla kuin jyrkillä kallioilla.

 4. Jääpuikot minustakin ovat aivan uskomattoman kauniita! Hieno kuva. Näitä lisää.. sääskiä ei.

 5. Kuvistani näkee että marraskuu on murroskuu: Hirviselän vesi lainehtii vapaana, toisissa paikoin voit kalastaa jo jään kauneuden esille.

 6. Onkohan noita talvisääskiä nyt jostain syystä erikoisen paljon, kun monessa blogissakin niitä on kuvattu?
  Minäkin olen nähnyt saukonjälkiä, mutta en vielä itse elukkaa. Minkin näin uivan joen poikki.

 7. Elisa: Tulispa pakkaset niin ilmaantus jää puikkoja lisää…

  Lastu: Lämmin ja kylmä kisailee näin marraskuussa kumpi ottaa voiton.

  Hullukaali: Noita ötököitä oli liikenteessä toista kymmentä. En muista edes ennen nähneeni.

 8. Hei!
  Hieno blogi sinulla, laadukkaita hienoja kuvia!

  Jää on niin hieno kuvauskohde! Kauniit nuo kiveen kiinni kasvaeet puikot.

  Noita lumi-itikoita oli tänä vuonna todella paljon heti kun vain lumi tuli. Itsekin konttailin niitä kuvailemassa, niitä tuntui olevan todella poikkeuksellisen runsaasti. Yleensä heitä näkee vasta kevättalvisin.

  Varmasti seuraan tätä blogia jatkossakin!

 9. uuvna: Kiitos kiitos! Sais tulla uudet pakkaset että pääsis kuvailee sen tekosia. Mä en ole noita itikoita aiemmin tavannut. Pitääpä seurata näkyiskö niitä keväthangilla. Teretulemas vaan kattelemaan… 8)