Hip- hip- hippiäinen

Käväisin koskella saukkojen toivossa. Koskella oli hiljaista. Yöllä oli satanut pieni härmä, joten tiesin, että olin päivän ensimmäinen kävijä.

Laavun saarella kuulin pientä piipitystä ylläni. Pari hippiäistä tutki saaren kuusia. Tämä lintumaailman adhd on mahdottomimpia kuvattavia. Aikani seurattuani sain peräti 5 osunutta laukausta – tässä ensimmäinen ja  parhain.

Seurasin tovin, kun joku taimen tai kirjolohi molskautteli ihan 5 m päässä laiturista useaan kertaan. Näköhavainto jäi vain molskauksiin.

Jatkoi matkaa kanavan päähän ja löysin varsin tuoreet jätökset kosken niskalta. Tassun jälkien koosta voisi päätellä että saukko oli aamusella tehnyt tarpeensa kiville.

Näin kauempana koskella vilauksen jostain sukeltavasta turkiksesta – en sitten päässyt selville kumpi se oli saukko vai minkki. Sen enempiä havaintoja sukeltajasta en tehnyt.

Mikähän tiaisia kiinnosti käpytikan touhuissa? Tähteet? Ne pörräsivät sen ympärillä ja kävivät melkein kosketusetäisyydelläkin. Tikka vain korahteli niille. Jätin ne kisailemaan ja läksin kotio…
2015-03-04T12:01:27+00:0013.11.2009|7 Comments

7 Comments

 1. Ansku 13.11.2009 at 20:37

  Mainio, tuo lintupuukuva. Että osuitkin paikalle, kun laskujeni mukaan seitsemän tinttiä piirittää tikkaa!

 2. irma 13.11.2009 at 20:39

  Onnittelut hienosta hippikuvasta! Nämä ovat uskomattoman vikkeliä, pari kertaa olen saanut niistä kuvia, mutten tietenkään näin hyviä. Sitäpaitsi ne liikkuvat useimmiten korkealla puun yläoksilla. Luin Markus Varesvuon ja Pertti Koskimiehen kirjasta Selviytyjät, että hippiäisen pitää löytää yli kymmenen ruokapalaa (hyönteisiä, hämähäkkejä, toukkia jne.) minuutissa selviytyäkseen talvella pitkästä yöstä. Ihmeolento.

 3. ATToivanen 14.11.2009 at 13:20

  Ansku: Tuo puu sijaitsee kanavan laidalla ja sen alla on rivitalo. Voip olla että ne kytisteli ruokintapaikkaa tuolla korkealla.

  irma: Pääsin aluksi kuvaamaan niitä parin kolmen metrin korkeudella mutta sitten minut äkättyään ne siirtyi korkeuksiin. Voip olla hankalaa noin pienelle linnulle selviytyä talvesta. Maaliskuussa vasta alkaa noita koskikorentoja kuoriutua ja silloin on kyllä ruokaa yllin kyllin.

 4. Elisa 14.11.2009 at 16:37

  Ensimmäinen kuva on todella hieno. Mahtava tilanne. Ja entäs viimeinen, en ole koskaan nähnyt tuollasta luonnossa.. mitähän siinä tosiaan tapahtuu?

 5. Uuna 15.11.2009 at 10:13

  Mietinkin juuri, että onko hippiäinen täällä talvetkin, mutta tuolta kommenteista jo selvisikin vastausta.
  Tätä pikkuista sähläriä en ole koskaan saanut kameran kohdalle, vain kerran vilaukselta nähnyt. Onnittelut hienosta kuvasta! Ja toisestakin 🙂

 6. ATToivanen 15.11.2009 at 22:05

  Kiitos kiitos

 7. uuvana 22.11.2009 at 13:28

  Hyvä hippiäislaukaus. Linnun asentokin on niin olemuksenmukainen.
  Hippiäisen kanssa olen itse tyytynyt lähinnä äänen tallentamiseen kun on ihan mahdoton minulle ollut apata kuvaa – adhd tapaus tosiaan, hyvin ilmaistu. 😉

  Erikoinen tikka-ja-tiaiset -tilanne!

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus