logo

12 kuvaa – marraskuu 2009

Kuvattu 7.11.09 klo 11:49, Canon EOS 40D, polttoväli 365 mm, valotus 1/400, F 7.1, ISO 800.
Yöllä oli satanut kunnon ensilumi – n. 5 cm, joka valaisi mukavasti maiseman, mutta taivas oli harmaa. Joten valitsin kuvausajaksi puolen päivän, jotta valoa riittäisi tarpeeksi. Maiseman teki utuiseksi lumikuuro, jonka läpi ei enää erottunut 5 km päässä sijaitsevaa Kalisaarta. Kuvaa käsitellessä huomasin pienen mokan. Kuvatessa putki ei ollut 400mm asennossa vaan 365mm. No, se toi kuvaan lisämillejä oikealle.
Täälläpä muiden kuvat:

12 kuvaa / photos

 • Jaa

28 Kommentit

 1. Kovin on samanlainen sää näköjään ollut suurimmassa osassa Suomea. Täällä satoi illalla ihan kauheasti lunta, mutta aamulla ikävä kyllä lunta ei ollut enää nätisti puiden oksilla.

  Ilman kirkasta syyskuun kuvaasi ei tietäisi ollenkaan, mitä tuolla kauempana on. Niin se talvi vain tulee kahdessa kuukaudessa.

 2. Laitoin linkin suoraan tähän marraskuun postaukseen, laita vaikka tästä linkki logisi sisällä lokiluokkaan 12 kuvaa.

  Sun lisäämä linkki oli ihan sama kuin lokakuussa, mutta nyt nämä uudet lisätyt lokiluokkalinkit eivät näytä toimivan Bloggeriin. Jollakulla toisella oli sama ongelma. Onkohan Bloggerissa tapahtunut jotain? Täytynee testailla, kun on aikaa.

  Meillä ei ole Kotkassa vielä lunta, joten näkymä ei ole meillä samanlainen. sumu ja lumisade, kumpainenkin tekevät upean vaikutelman maisemaan! Pidän kovasti!

 3. Tällaista on hienoa katsella sisällä lämpimässä. Kuvaaminen onkin sitten kaiken kaikkiaan eri ihmisten juttu.

  Iisi

 4. Juu, MckLinkyn ongelma, sain jo vastausta systeemin ylläpitäjältä, löytyy blogistani.

 5. Sumumaisemaa kuvailin täälläkin tänään, kun en viikolla ehtinyt (vaikka kuvauspäiväni piti olla jo 4.11.). Jännä tuo etualan koivu, punertaa vielä harmauden keskellä.

 6. Harmaata, mutta kyllä lumi tuo valoisuutta. Meillä lumi tuli vasta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

 7. Kiitoksia kaikille kommenteista!

  Mä alan jo huolestua, että näämmekö enää ollenkaan vastarantaa.

  Niin, tuo koivu onkin lähin elementti, joka kuvaan osuu. Sekin on n. ½ km päässä kuvauspaikasta. Lehtien lähdettyä sen ohuimmat oksat punoittavat.

  Uskon, että tuo valkoisuus muuttuu vielä harmaudeksi. Sen verran märkää täällä on edelleen….

 8. Lumi antaa hienon utuisuuden. Pidän siitä, voi itse kuvitella jatkon. Kyllä vielä tulee kirkkaita talvipäiviä, jolloin näemme taas kauas.
  Hieno kuva ja hieno tämä sarjasi 🙂

 9. Marraskuinen lumisade ja upea maisema muuttunut taas. Niin hieno, niin hieno!!!!

 10. Samaa mieltä kaikkien kanssa, upea kuva taas!

  Tuollaisia jylhiä maisemia on yleensä tarjolla pitkän patikointimatkan päässä villissä erämaassa. Minua kiinnostaisi kuulla, miten olet löytänyt tuon kauniin maisemapaikan?
  Kyllä tuollaista henkeäsalpaavaa näköalaa kannattaisi tulla kauempaakin ihailemaan.

  Ibidem

 11. Mystinen satumaisema, aina vain! Ja punasteleva koivu on jännä väriläiskä utuisuuden keskellä. Kuvan moniuloitteisuus säilyy jännästi sumunkin keskellä: on sumuista ja on vieläkin sumuisempaa…

 12. Jep, sinulla maisema on kovasti muuttunut.
  Tuntuu, että kuvausajankohtani kuukauden alkuun on liian aikainen. Tähän aikaan vuodesta muutoksia saattaa tulla päivittäin.
  Komea kuva. Kuvana kyllä kaikista eniten makuuni, ehdottomasti.

 13. Kiitos taasen kommenteista!

  Kuvauspaikasta ja sen kartografiasta (?) on mulla ihan oma postaus, joka löytyy ”12 kuvaa bonus” tunnisteella tuota vierestä.

 14. Sumu tekee kuvasta kiehtovan ja vähän salaperäisen. Edessä oleva koivu tekee syvyyttä kuvaan, se on kuin eri maailmasta

 15. Tästä kuvasta pidän edelleen samoinkuin aikaisemmista. Nyt utuinen huurteinen maisema on salaperäinen, mutta niin kaunis.

 16. Tässä näkyy hienosti marraskuun harmaus sumuineen.
  Salaperäinen kuva, ja niin loistava muutenkin, mä tykkään tästä todella paljon!

 17. The calm blue waters of the first shot are just a memory now. I shivered when I saw this wintry scene!