logo

Vielä se lämmittää

Eilen oli kuulas ja tyyni pakkasaamu, joten en malttanut pysyä poissa koskelta. Maa oli kuurassa – pitkospuut ja kivet myös – mikä teki niistä luikkaat. Piti liikkua varovaisesti.

Uittoväylän rantakivillä törmäsin minkkiin, joka aikansa tuijoteltuaan vilahti kiven koloon. Liekkö sama yksilö, jonka tapasin jo aiemmin?

Telkkiä oli pieni parvi ruokailemassa. Välillä vaihdettiin paikkaa.

Siinä istuskelin kivillä auringossa ja seurailin kiireettä kosken tapahtumia.

Ei aikaakaan, kun alkoi kuulua mekastusta ja joutsen perhe laskeutui koskelle. Jännä miten laulujuotsenen poikasten nokat eivät ole vielä ollenkaan keltaisia.

Koivu oli parhaassa ruskassa. Haavat olivat jo melkein tyhjiä.

Museokanaviin oli kertynyt oikeita lehtilauttoja.

Siinä istuskelin varmaan toista tuntia kivillä nauttien auringon säteistä.

 • Jaa

7 Kommentit

 1. Hienoja kuvia! Erityisesti nuo kaksi viimeistä lehtikuvaa ihastutti väreillään. Täällä syksy oli lyhyt, pari viikkoa…Lämmintä kesti pitkään ja yhtäkkiä tulikin lunta.

 2. Kiitos! Nyt saatiin Savoonkin lunta. Näin vielä eilen siilin lyllertämässä – keskellä kirkasta päivää. Toivottavasti se löysi talvipesän.

 3. Kultainen koivu, miten upea kuva. Viimeisessä kuvassa sellainen lähdön tuntu.
  Lintukuvat ovat aina mieleeni, hienoja olet taas saanut.

 4. Todella upeita luontokuvia sinulla! Näistä kaksi viimeistä olivat aivan erityishienoja.

  Miten saatkin kuvaat bloggerissa näin isoiksi? Minulla tulee vain sellaisia pikkuruisia, jotka joutuu erikseen suurentamaan katselua varten.

 5. unis: Koivuissa oli kyllä väriä.

  Ansku: Kiitos! Mä olen vähän ”puukottanut” tuota sivupohjaa siten, että tuohon tekstien alueelle mahtuu 750 px leveä kuva. Lataan kuvat ensin Picasaan bloggerin luomaan kansioon ja liitän sieltä internet kuvana, jolloin blogger ei pienenä kuvaa. Taisin kirjoittaa siitä ohjeet Uunan johonkin blogiin tässä keväällä… Voisin taas virkistää muistiani ja kirjoitella ne uudelleen…

 6. Jos vaan viitsisit, kokeilisin mielelläni onnistunko. Picasan kautta minäkin kuvat liitän, mutta jos laittaa isona, vain osa tulee näkyviin :/

 7. Onhan komeat kuvat! Linnuista tykkään minäkin, isoista ja pienistä. Meillä ei vieläkään lunta…