logo

Nokkosperhosten paluu

Tänään olen varmaan nähnyt niin paljon nokkosperhosia kuin 90- ja 00-luvulla yhteensä. 70- ja 80-luvullahan ei muita perhosia kaupungissa ollut – tai siltä se ainakin tuntui.

Pelkästään 50 m matkalla rantaan laskin niitä reilusti kymmenkunta.

Kun kävin pyörälenkillä niin lähes jokaisella keltaisella kukalla istui nokkosperhonen – no, ehkä vähän liioittelen. 8)

Varmaan kuitenkin päivän saldo lähemmäs satakunta.

Onko tämä joku vaellus? Vai mikä joukkolisääntyminen?

 • Jaa

8 Kommentit

 1. Et sinä höpöjä näe etkä liioittele. Sama meininki täällä. Nämä nokkosperhoset ovat uutta sukupolvea, nyt syntyneitä. Nämä talvehtivat aikuisina ja heräilevät sitten taas maalis-huhtikuussa, lisääntyvät ja sitten tulee taas uusi pöllähdys perhosia. Minustakin näitä on nyt epätavallisen paljon, niinkuin muitakin perhosia. Ilmeisesti tämä kesä on ollut suotuisa perhosten lisääntymiselle.

 2. Kauniita ovat, kauniita. Etenkin nuo sinipohjaiset kuvat erityisesti mieleeni.
  Kuutakin olet tuijotellut, hieno kuva edellä!

 3. irma: Ihmetyttää kyllä toi suuri määrä ja kova etelävirtaus, ettei olis osa tullut tuulen mukana?

  Uuna: Perhosia oli ihan rannassa asti, joten sain kuvattua niitä vettä vasten.

 4. Aloin myös miettimään uusiksi tätä nokkosperhosten paljoutta. Tällaisena amatöörinä vaikea mennä mitään viisasta sanomaan, mutta voisiko olla niin, että ovat lisääntyneet jossain päin niin runsaasti, että ovat sitten lähteneet liikkeelle, sinne missä on vielä tilaa. Elikkä tietysti Savoon.

 5. Moi!
  Lisäsin sinut ”12 kuvaa” ikuisuusprojektin osallistujalistaan. Laitoin siihen tämän Leppävirtaa blogin, täällähän ilmeisesti julkaiset kuvat?

  Olen jo moneen kertaan todennut, että ainakin tämän jutun myötä löytää uusia blogeja seurattavaksi.

 6. Kiitos! Juu tänne laitoin juuri ekan 12 kuvaa postauksen. Nimenomaan tulee seurattua uusia blogeja.

 7. Jaa-a, joku vuosi sitten täällä kaupungissa oli oikea neitoperhojen kansainvaellus. Se oli ihan uskomaton määrä niitä nelisilmäisiä sinisilmiä — puisto täynnään (ei se Ruttopuisto, vaan Töölönlahden kukkapuisto, männävuosina kun siellä oli kukkia tuhansittain). Nokkosperhosia en ole nähnyt vuosiin, hyvä kuulla (ja nähdä) että niitä vielä on.