logo

Helgan odotus

Tässä viikolla töittelin iltasella koneella ja tunsin, että virrassa menee taas iso laiva – talo jytisee, koska sen perustukset ovat kalliossa. Ihmettelin, kun jytinä ei ota laantuakseen.

Käppäilin rantaan ja laiturissa napotti m/s Helga.

En ole aiemmin näin suurta laivaa tässä laiturissa nähnyt. Syykin pysäykseen selvisi – sillan alla oli tulossa tukkilautta. Virran syväväylä on niin kapea, ettei siitä olisi mahtunut molemmat.

Helga odotteli laiturissa toista tuntia, ennen kuin Säyneen vetämä lautta oli laiturin kohdalla.

Nippuja riitti, ja riitti, … Siinä hokasin, että nytpä onkin tilaisuus. Kipaisin autolle ja ajoin Alapihan kartanolle: 12 kuvan kuvauspaikalle. Nyt onkin mahdollisuus saada kuvaan laiva ja tukkilautta yhdellä kertaa. Sellaista tilaisuutta ei voi hukata. Lisäksi muistin ikkunan avaimen.

Tässä näkymä laajemmin. Kamera oli nyt helppo tukea yläikkunan karmiin ja itse seisoin vanhan tietokonepöydän päällä. Alhaalla näkyy Alapihan koulun antenneja.

Helga pääsi vihdoin jatkamaan matkaa ja sain kuin sainkin sen mukaan kuvaan – tässä teille 12 kuvan bonusotos.

 • Jaa

9 Kommentit

 1. Onpa liikenne kuin Panaman kanavassa. Komeaa katsottavaa!

  Iisi

 2. Komeita kuvia kaikki! Kiitos bonuksesta!
  Tuo kuva, missä näkyy vain laivan kylkeä, on erityisesti mieleeni. Hieno rajaus ja sommittelu.

 3. On ihmetyttänyt ennenkin ja ihmetytti taas, että mikä se sellainen kartano on, johon voi noin vain tunkeutua kuvailemaan ja availemaan ikkunoitakin?
  Kivaa liikennettä siellä virrassa. Täällä joessa ei mene mitään noin suurta ja mahtavaa :(.

 4. Iisi: Joo, välillä on ahdasta.

  Uuna: Yritin ottaa laiturilla panoraamakuvan laivasta mutta ei se toiminut. Toi kuva on sen panoraaman aloituskuva.

  Hullukaali: En tiedä Alapihan kartanon alkuperästä mutta nyt se on kunnan omistuksessa. Pitäspä ottaa selvää… Se on ollut ennen nykyistä käyttöä ammattikoulun asuntolana. Nyt alakerta on päiväkotina ja yläkerran huoneet on vuokrattu yhdistyksille ja käsityöläisille. Meillä sattuu tässä huushollissa olemaan yksi kästyöläinen, joka lainaa mulle avainta työhuoneeseensa. 8)

  Tässä muuten linkki jo aikaisempaa postaukseen ko. talosta: http://leppavirta.blogspot.com/2009/03/missa-on-punainen-mokki.html

 5. Täällä Pirkanmaalla ei ihan tuon kokoisia laivoja tapaa. Mukava katsella upeita laivakuvia. Todella upeaa!

 6. Jaana: Kävin eilen Konnuksella ja sieltä on vielä tänä syksynä tulossa ainakin yksi lautta.

  suloensio: Helga taitaa olla suurimpia, jotka mahtuvat syväväylän kanavista.

  Kari V.: Kiitti linkistä! Sieltä löytyi paljon mielenkiintoista tietoa alueen rakennuksista.

 7. Tarjanteen vesistössä en ole tukkilauttoihin törmännyt. Ihmettelinkin kesällä, ovatko ne kaikki tosiaan kadonneet rekkojen kitaan. Ehkä Tarjanteella ja Nsijärvessä ei uiteta tukkeja. Sääli. Lapsena oli kiva perata esim. kalaa odottamaan jätettyjen tukkilauttojen päällä. Ehkä se ei silloinkaan ollut sallittua.