logo

12 kuvaa – syyskuu 2009

Päätinpä osallistua ensimmäiseen haasteeseen, joka vaikutti mukavan helpolta ja sopivalta aikataulullisesti:

12 kuvaa / photos

Tarkoituksena on kuvata sama paikka mahdollisimman samasta kuvakulmasta 12 kertaan peräkkäin kk välein. Tällöin näkee vuoden kierron.

Ajattelin, että tähän on helppo että meen Leppävirran sillalle ja nappaan kuvan. Näin teinkin mutta kuvat olivat jotenkin pliisut. Sit muistin, että on yksi paikka josta olen kuvannut viimeksi 2 vuotta sitten – juuri syyskuussa ja sain varsin onnistuneet kuvat.

Kuvauspaikka on Alapihan kartanon yläikkunat, josta avautuu näkymä Alapihan ala-asteen yli virtaa myöden Unnukalle. Täältä avautuvassa kuvakulmassa on mielenkiintoista se, että rannan asutus ja metallisetbonttoonit eivät näy – ainakaan näin, kun lehti on puussa ja tietysti niemekkeiden tuoma kerroksellisuus.

Kuvattu 7.9.09 klo 19:47, Canon EOS 40D, polttoväli 400 mm, valotus 1/250, F 5.6, ISO 800.

Kuvauspaikka ei ollutkaan helppo. Parhaan kuvan olisin saanut pikkuisista ikkunoista ihan ylhäältä mutta niiden avaamiseen ei ollut ikkuna-avainta. Kiikuin ikkunassa illan jo hämärtyessä ja putki ääriasennossa, jotta koulu ei tulis kuvaan mukaan. Putken ääriasennon ja hämäryyden vuoksi iso-arvo piti nostaa, jotta sais tarkan kuvan.

Odotan mielenkiinnolla lokakuun sumuisia syysaamuja ja marras-joulukuun ensipakkasia.

 • Jaa

33 Kommentit

 1. Hyvä kun sinäkin innostuit mukaan tähän leikkiin. Mitä enemmän tähän tulee porukkaa, sitä mielenkiintoisempi ja monipuolisempi jutusta tulee. Hieno idea.

  Maisema on jännä, vettä ja puita polveilemassa. Ruskaa odotellaan seuraavaksi. Tuohon voisi sumuakin tulla joskus. Koska voit kuvata sisältä, ei vesisadekaan haittaa.

 2. Juu, tää on hauska idea. Tulee uusia blogeja tutuksi. Hitsin vie kun töitättää nyt juuri liika että ehtis kaikki uudet blokit katsella.

  Juuri sadesuojan takia tuon valitsinkin. Pitää vielä kehitellä kuinka saisin kolmijalan hyvin tuohon ikkunaan ”pultattua”, niin vois ottaa ilta- tai vaikka yökuvia.

 3. Hienoa saada sinutkin mukaan, olen kyllä käväissyt Irman blogin kautta vilkaisemassa kuviasi. Hienoja ovat, kuten tämäkin.
  Tälläinen Suomi kuva sopii hyvin aiheeseen muuttuvine kausivaihteluineen. Ulkolaiset kävijät näkevät täällä monipuolista hienoa maatamme.
  Hyvä!

 4. Onpa mahtava syvyys! Hienon paikan löysit. Minullakaan ei ensimmäinen suunnitelmani toiminut, tai ei siis ollut mielestäni kuvissa kiinnostava.

  Tästä tulee kyllä hieno seurattava.
  Luulin alussa ettei edes arvoja saa muuttaa, siksi en uskaltanut nostaa ISOarvoa, vaikka olisi pitänyt, mutta ajattelin että sitten keväällä on liian kirkasta. Onneksi säätöjä sentään saa muuttaa tarpeen mukaan.

 5. Täysin puhdas maisema, aika rohkea valinta sinänsä, että tässä kuvassa pelataan aika vähillä elementeillä. Muutosta on kyllä varmaan luvassa!

 6. Kiipesitpä korkealle, vaude! Upea maisema, josta tuskin tulee muutosta puuttumaan. Ja sehän on vaan hyvä meidän muiden kannalta.

 7. Hi from Southern California! I will enjoy seeing how this beautiful scenery changes with the seasons – great photo!

 8. Kovin on komeat näköalat koululta, jos oikein ymmärsin.
  Kauniit ruskat, talven jylhyys ja kevään heleys sekä kesän täyteläisyys.

 9. Tässä tulee ihan ikävä. Savolainen järvimaisema on kaunis!

 10. Kiitoksia kaikille kommenteista!

  On töittänyt nyt ihan liian tosissaan, ettei ole ehtinyt yhtään seuramaan 12 kuvaa kilpailuun osallistujia. Yritän parantaa tapani viikonlopun aikana.

  Saa nähdä millainen ruska tullee…

  Thanks for comments! I have been too busy with my job.

 11. Onpas tässä upean laaja perspektiivi. Se tekee tästä kuvasta moniulotteisen: paljon etualaa ja paljon korkeaa taivasta ja jossain alla vesienkin syvyys.

 12. Wau, aivan mahtava kuva! Mielenkiintoista seurata mitä tuleman pitää, kuvauspaikkasi kuulostaa aika hangalalta8)

 13. Kiitoksia kommenteista! Tässä on pitkälle viedyt suunnitelmat kuvausjärjestelyiden helpottamiseksi: ikkuna-avain on jo löytynyt.

 14. Aivan ihana kuvauskohde sulla olikin, eikä mikään pihatie, niinkuin luulin sulla olevan!!?
  Kun sanoit niin, että on kaksi, luulin, että se toinen on sulla?

 15. Olis näköjään pitänyt aiemmin osallistua näihin haasteisiin. Tämä blogihan alkaa käydä vilkkaaksi 8) Kiitos teille!

  Harakka: Tarkoitin että tässä haasteessa on toinenkin kotitie ja voidaan vertailla niitä. Toinen kotitie löytyy SuviAnniinan blogista.

 16. Hei,
  Tämmöistä en olekaan koskaan omin silmin nähnyt – hienoa että nyt täällä ja vielä 11 x lisää !!

 17. Sinullapa onkin komea kuva järvisuomesta, tätä onkin mielenkiintoista seurata jatkossa.

 18. Upean kuvauskohteen olet löytänyt! Kaunis iltahämy ja punervat sävyt jo taivaalla.

 19. Upea otos, kerta kaikkiaan!
  Mainitsemasi kerroksellisuus tuo salaperäisyyttä maisemaan, ja pidän erityisesti tuosta miten kaukainen metsä on valolla kullattu!

  Oo ny varovainen kun ensi kerran kurkottelet sieltä ikkunasta, pakkasilla varsinkin, ettet vaan lipeääääää….

 20. Aivan mahtava kuva. Tämmöistä ei minunlaiseni näppäilijä pysty ikinä saamaan.

  Näiden haasteiden hyvä puoli onkin, että pääsee tutustumaan erilaisiin blogeihin, todellisiin kuvaajiin ja kuten tässä, upeisiin kuviin.

 21. Näkymä on lyhentynyt. Suususva peittää vaarat. Mutta kaunis usvainen maisema on upea – edelleen.