Pöllötiedotus

Leppävirran pöllökosken uutisista hyvää iltaa.

Viirupöllön poikasille Konnuskoskella kuluu oikein hyvää.

Tarkkasilmäinen reportterimme bongasi molemmat poikaset täysissä voimissa suuren ja vanhan männyn latvasta eilen illalla. Matkaa latvaan on pari kymmentä metriä, joten tästä voimme päätellä, että molemmat ovat jo oppineet lentämään.

Reportterimme ei ottanut selvää kumpi on kumpi – siis toinenhan – siis nuorempi – on rengastettu, mutta vanhempi ei. Tämän todetaksemme karvapallerot eivät suostuneet esittelemään sääriään – lukuisista toivomuksista huolimatta.

Ihan selvästihän siivet alkavat jo näyttää aikuisemmilta ja pää pyörii koko saranan ympäri – niin kuin pitääkin. Valitettavasti emme tavanneet rouva viirupöllöä, jotta olisimme voineet kysellä mitenkä on myyriä riittänyt. Poijat voivat hyvin ja se on pääasia.

Lopettelen selostusta pöllökoskelta tähän. Palaamme asiaan, kun reportterimme seuraavan kerran taas uskaltautuu villiin luontoon. Hyvää illanjatkoa!

2015-03-04T12:04:24+00:00 09.06.2009|4 Comments

4 kommenttia

 1. irma 9.6.2009 21:13

  Kiitos uutiskatsauksesta! Ovatpa he kasvaneet sitten viime näkemän. Hyvinvoivilta näyttävät, ja tyytyväisiltä. Ilmeisesti on masu täynnä.

 2. Hullukaali 9.6.2009 22:29

  Kiva luonnonkikkura höyhenistö poikasilla. Ihan samaa mieltä olen kuin Irma, että varsin hyvävointisilta näyttävät. Kyllä nuo pojat varmaan isoiksi saadaan. Minun sarvipöllön poikasille voi käydä huonommin. Kuulin juuri tänään rengastajalta, että sarvipöllön poikaset kuolevat usein nuorina. Jos ruoka loppuu, niin emot saattavat vain häippästä ja jättää poikaset. Mutta toivottavasti ruoka ei tänä kesänä lopu.

 3. ATToivanen 10.6.2009 07:45

  Hauskasti pöllönpojat ovat samannäköisiä. Eihän noita pienempänä erota sarvipöllöistä kuin silmien ja niiden ympärysten perusteella. Toivotaan, ettei myyrät kuole tauteihin vaan pöllöjen kynsiin.

 4. Uuna 11.6.2009 17:21

  Kiitos reportterille, oli kiva kuulla pöllönpoikasista!
  Ovat hyväkuntoisen näköisiä ja tosi söpöjä.

Kommentointi on suljettu.