Jos Virransaareen haluat mennä nyt, niin…

… takuulla olet ei toivottu vieras. Tyrkkäsimme eilen kannoottin vesille ja läksimme katsomaan mitä Virransaaren lokeille kuuluu.

Saaressahan oli jo poikaset liikenteessä. Harmaanlokin poikaset oli jo isoja.

Ne kuljeskelivat saaren reunalta toiselle.

Hupaisat mittasuhteet – kunnon räpylät.

Eihän me rauhassa saatu poikasia kuvailla. Harmaalokki isotteli, mekasti ja teki hyökkäyksiä, muttei uskaltanut kuitenkaan kopsauttaa. Onneksi saarella ei ollut tiiran pesiä.

Kalalokit pommitusvalmiudessa. Pommikoneet lähettelivät valkoisia liukumiinoja, mutta onneksi sihtaus oli huono. Kannoottin viereen ropsahteli ikävän näköisiä pommeja. Kalalokit tulivat lähemmäs kuin harmaalokit hyökkäyksillään mutta ne tarjosivat räpylää eikä nokkaa – ja mekastus oli valtava.

Kalalokkien pikkuruisia poikasia oli vaikea huomata, kun ne sujahtelivat piiloon saaren kanervikkoon. Näytti siltä, että nämä oli vasta kuoriutuneet ja osa vielä hautoi kanervien keskellä.
Vaikea sanoa kuinka paljon poikasia saarella oli, mutta uskoisin kymmeniä. Kiersimme saaren kaksi kertaa – mielestämme sopivalta etäisyydeltä. Rantautuminen ei kyllä tullut edes mieleen 8)

2015-03-04T12:04:18+00:0012.06.2009|5 Comments

5 Comments

 1. Hullukaali 12.6.2009 at 16:42

  Rantautuminen lokkien keskelle poikasaikaan veisi kyllä tärykalvot ja ehkä silmätkin 😉 Söpöjähän nuokin lapsena ovat.

 2. ATToivanen 12.6.2009 at 18:59

  Joo, ja valkoisella erikoispinnoitteella 8)

 3. irma 12.6.2009 at 20:29

  Ovatkohan lokit lisääntyneet täällä sisämaassa? Niitä tuntuu olevan joka paikassa, pellolla kuin pellolla on lokkeja, tietysti myös vesillä, mutta jotenkin minun silmääni näyttää luonnottomalta kala-, harmaa- tai naurulokki viljapellolla. Veden ääressähän niiden luulisi kuuluvan olla. Vai olisiko ne “luppolokkeja”…

 4. ATToivanen 13.6.2009 at 07:55

  Onkohan lokkikantojen vaihtelut paikallisia? Minusta äänten perusteella Virransaaren yhdyskunta on pienempi. Niiden mekastus kuului joskus taukoamatta. Tai sitten mulla alkaa kuulo heiketä 8)

 5. Uuna 13.6.2009 at 16:22

  Kaikki lapset ovat niin söpöjä! Aivan ihania mustavalkoisia.
  Maarian altaan peltojen ympärillä näkyi valtavat laumat lokkeja. Maarian allas on pieni tekopläntti vettä Turun lähellä.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus