logo

Jos Virransaareen haluat mennä nyt, niin…

… takuulla olet ei toivottu vieras. Tyrkkäsimme eilen kannoottin vesille ja läksimme katsomaan mitä Virransaaren lokeille kuuluu.

Saaressahan oli jo poikaset liikenteessä. Harmaanlokin poikaset oli jo isoja.

Ne kuljeskelivat saaren reunalta toiselle.

Hupaisat mittasuhteet – kunnon räpylät.

Eihän me rauhassa saatu poikasia kuvailla. Harmaalokki isotteli, mekasti ja teki hyökkäyksiä, muttei uskaltanut kuitenkaan kopsauttaa. Onneksi saarella ei ollut tiiran pesiä.

Kalalokit pommitusvalmiudessa. Pommikoneet lähettelivät valkoisia liukumiinoja, mutta onneksi sihtaus oli huono. Kannoottin viereen ropsahteli ikävän näköisiä pommeja. Kalalokit tulivat lähemmäs kuin harmaalokit hyökkäyksillään mutta ne tarjosivat räpylää eikä nokkaa – ja mekastus oli valtava.

Kalalokkien pikkuruisia poikasia oli vaikea huomata, kun ne sujahtelivat piiloon saaren kanervikkoon. Näytti siltä, että nämä oli vasta kuoriutuneet ja osa vielä hautoi kanervien keskellä.
Vaikea sanoa kuinka paljon poikasia saarella oli, mutta uskoisin kymmeniä. Kiersimme saaren kaksi kertaa – mielestämme sopivalta etäisyydeltä. Rantautuminen ei kyllä tullut edes mieleen 8)

  • Jaa

5 Kommentit

  1. Rantautuminen lokkien keskelle poikasaikaan veisi kyllä tärykalvot ja ehkä silmätkin 😉 Söpöjähän nuokin lapsena ovat.

  2. Ovatkohan lokit lisääntyneet täällä sisämaassa? Niitä tuntuu olevan joka paikassa, pellolla kuin pellolla on lokkeja, tietysti myös vesillä, mutta jotenkin minun silmääni näyttää luonnottomalta kala-, harmaa- tai naurulokki viljapellolla. Veden ääressähän niiden luulisi kuuluvan olla. Vai olisiko ne ”luppolokkeja”…

  3. Onkohan lokkikantojen vaihtelut paikallisia? Minusta äänten perusteella Virransaaren yhdyskunta on pienempi. Niiden mekastus kuului joskus taukoamatta. Tai sitten mulla alkaa kuulo heiketä 8)

  4. Kaikki lapset ovat niin söpöjä! Aivan ihania mustavalkoisia.
    Maarian altaan peltojen ympärillä näkyi valtavat laumat lokkeja. Maarian allas on pieni tekopläntti vettä Turun lähellä.