Poijat ulkona – meinasin tuntea sen nahoissani

Kävin koskella ja polulta jo näki kuinka pöllön pöntön suulla istua nakotti poikanen. Se seuraili meikäläisen liikkeitä. Emo oli hermostuneempi ja tuli lähemmäs kuin tavallisesti. Arvelin, että poikasen uloslähtö hermostuttaa…


No, kävin siinä laavulla ja tulin takaisin ja huomasin, että emo pyrkii pöntölle myyrä suussa. Poijjat alkoi mekastaa ja tajusin, että toinen poikanen oli jo ulkona jossain lähistöllä. Liekkö pesässä vielä kolmas?

No, läksin emon perään samoja polkuja mitä olin aiemmin talsinut ja kohta se hyökkäs mua kohti. Iski pikku paniikki… kamera kohti pöllöä – siis suojaksi ja joku alkeellinen karjahdus siinä pääsi ja istahdin perseelleni. Viuh … Onneksi se perui hyökkäyksen parin metrin päässä – löi jarrut päälle ja kääntyi ympäri. Huh… No, minä peräännyin. Siinäpä tarkkailin turvallisen matkan päästä. Äänestä päätellen selvisi, että se toinen poikanen oli läheisessä kuusessa alaoksilla. Olin ollut siitä n. 3 m päässä, kun emo hyökkäs. En nähnyt poikasta mutta kuulin sen.

Koskella voi olla nyt vaarallista liikkua, kun ei tiedä missä poikaset milloinkin ovat. Pitää vaan seurata emoa, että tietää minne päin siellä voi käveleksiä.

2015-03-04T12:04:58+00:0012.05.2009|5 Comments

5 Comments

 1. Hullukaali 12.5.2009 at 18:38

  Kannattaa tosiaan varoa. Rengastajalla, jonka mukana viikonloppuna olin, oli kypärä ja nahkatakki mukana juuri viirupöllöjä varten. Tuo on kiva kuva, missä poikanen on edessä ja emo näkyy varjona takana.

  Tuli mieleen, että kun blogistasi selviää niin hyvin pöntön paikka, että toivottavasti kukaan ei saa mitään tyhmää päähänsä ja mene häiriköimään tuonne pesälle.

 2. ATToivanen 12.5.2009 at 19:21

  Hyvinhän tuo emo ajaa häiriköt pois 8) Minusta pöntön paikka on julkisempi, kuin minun blogi.
  Varmaan pöntön laittaja olisi voinut miettiä paikan paremmin. Olen sitä kummastellut useasti… Jos poikaset tosiaan erehtyvät vähän “väärään” paikkaan – kyse on näköetäisyydestä, niin koskelle menijät voivat joutua emon hätisteltäviksi. Viime kesänä kalastajat olivat saanet kokea tämän.

  Tuossa tutkin kuvia ja onkohan niin, että poikaset on rengastamatta?

 3. irma 12.5.2009 at 20:27

  Jännät paikat. Jonkun olisi vielä pitänyt kuvata tuo tilanne, vaikkei se oikeasti varmaan naurattanutkaan… Kasvavat kovaa vauhtia nämä untuvikot.

 4. Nana 12.5.2009 at 21:37

  Minäkin pidin erityisesti tuosta kuvasta, jossa poikanen on edessä ja emo häämöttää takana. Tosi hieno otos! Toivotaan, että pöllöperhe saa olla riittävän rauhassa, jotta pesue varttuu elinkykyiseksi.

 5. ATToivanen 13.5.2009 at 09:08

  Onneksi kukaan muu ei ollut todistamassa pyllähdystäni 8)

  Eiköhän poijat saa olla rauhassa, jos vaan pysyä metsässä eivätkä hyppele kanaville tai kosken äärelle.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus