logo

Västäräkit haukan kimpussa

Tänään on sitten eilisen hienon kevätpäivän jälkeen kylmää ja luntakin satelee. Joten sisällä on mukava muistella eilisiä hetkiä Konnuskoskella.

Västäräkit olivat saapuneet sinne oikein joukolla. Ne olivat miehittäneet jään reunat, josta se napsivat koskikorentoja.

Lähes kaikki olivat ukkoja – paitsi tämä ainokainen neitokainen.

Välillä piti komistautua oikein joukolla. Sitten yhtäkkiä alkoi kuulua hirvee västäräkkien metakka.

Vanhasta haavasta aivan kosken rannalta lähti lentoon haukka, jonka kimpussa oli 4-5 västäräkkiä. Näkyyvät olevan yhtä pelottomia kuin räksät pesintäaikaan. En saanut siinä kiireessä sohiessa ton parempaa kuvaa. Tämä lienee ruskosuohaukka.

Sen jälkeen seurasin pientä pikkuruista trrr-trr-trr ääniä päästävää lintua, joka vipelti pusikosta pusikkoon ja aina kun sain sen tähtäimeen – se katosi. Seurasin sitä ½ tuntia osumatta yhtään laukausta. Lintukirjaa tutkiessa totesin sen peukaloiseksi.

No, sain mä pari muuta iloista visertäjää tähtäimeen, mutta niistä ens kerralla…

 • Jaa

5 Kommentit

 1. Miten siellä voi olla västäräkkejä, kun täälläkään ei vielä ole? Apua, ne ovat ohittaneet laumassa meidän pihan.
  Hienoja kuvia ja mielenkiintoista katseltavaa sinulla oli.

  Nyt sain vihdoin blogini näkyviin myös firefoxilaisillekin; et tainnut sinäkään nähdä mitään tekstiä tai pohjaa eilen?

 2. Ei meilläkään pihassa vielä näy västäräkkejä. Nämä taitaa olla menossa pohjoisempaan ja tankkaavat välillä Konnuskoskella.

  Peippojen lurituksia olen kuullut eilen aamulehteä noutaessa ja koskella sekä äsken naapurissa, mutten ole vielä silmätysten päässyt näkemään tätä saapujaa.

  Kyllä mä jotain näin eilen. Nyt näkyy olevan uusi suuremmille kuville sopiva pohja. Ei kun paranee… 8)

 3. Västäräkit ovat oivallisia kuvattavia, ”ilmeikkäitäkin”. Ja eivät ole heti paikalla karkuun säntäämässä, kuten monet muut… Vesistöjen ääreltä löytää kevään ensimmäiset västikset. Haukkakuvassa on vauhtia. Jännän tilanteen pääsit todistamaan.

 4. Eihän toi haukka ollut moksiskaan västäräkeistä ja lekutteli vain poispäin välillä liidellen. Kuvan vauhti on tullut mun sohimisesta 8)

  Västäräkit on mukavia kuvattavia. Vaikka ne on paikallaan niin ne touhuaa kokoajan kuitenkin jotain.