logo

Pöllön pönttö

Kävin tänään tuulisella Konnuskoskella ja tarkastin pöntön.

Tällä kertaa sieltä pilkisti pöllön pää. Voisinpa sanoa aika varmasti, että se on viirupöllön pää. Siellä se kyykötti samassa asennossa, eikä liikkunut minnekkään. Ei sitä häirinnyt mitkään äänet.

 • Jaa

6 Kommentit

 1. Mä en ala, kun sulla on siellä viirupöllökin :(. Mä en tiedä muuta pöllönpesää, kun sen helmipöllön ja sekin näytti tulleen hylätyksi. Yyh.

 2. Hihii! Seuraavassa kuvassa nähdään jo naamakin. Eikä aikaakaan, kun poikaset siellä kurkistelee. Muuten, jollekin rengastajalle kannattaisi ilmoittaa, jos varmistuu pesintä. Tulevat mielellään rengastamaan. Samalla pääsisit kuvaamaan poikasiakin lähietäisyydeltä. (nimim. ”Mukana ollut”)

 3. No, kun näkis sen ees kokonaisena. Pitääkö mun koota pöllö eri kuvista 8) En ole aiemmin yhtään pöllöö nähnyt – niin kuin naamatusten. Pakeniva huuhkajia joskus penskana viimex.

  Hmm, kenelleköhän pöntöstä pitäs ilmoittaa? On siellä ollut toiset jalanjäljet, että olisko se sitten joku asiasta tietoinen…

 4. Hauskaa, että näit jo vähän naamaakin 🙂 Birdlifen sivuilta löytyy varmaankin sun alueen lintuyhdistyksen ihmisten yhteystiedot…Itse ilmoittelin sitä kautta kuukkelihavaintoja,kun ovat kuulema kiinnostuneita.

 5. Kurjenrahkalla näin pöllön pöntön, oksa sieltä pilkisti, mutta ei mitään liikettä millään kerralla. Eli siinä meikäläisen pöllöhavainnot.
  Odotin että edes otsa näkyisi, mutta ei, joten ole vaan otsaan tyytyväinen. Sitä voi jo havainnoksi nimittää.
  Ja kuva on jotenkin hellyttävä, siellä on vaan haudottava tapahtui mitä tapahtui.