logo

Perhosteluja

Tänään näin kevään ensimmäiset perhoset. Kesäisen lämmin päivä oli saanut niihin eloa. Nokkosperhosella oli sellainen kiire, ettei se ehtinyt pysähtymään. Sitruunaperhonen istahti hetkeksi laivalaiturin tien viereen.

  • Jaa

6 Kommentit

  1. Eilen oli tosiaan paljon perhosia liikkeellä, yksi lensi päin naamaakin, kun pyöräilin.

    Sitruunaperhonen on vaikea kuvattava auringossa varsinkin, jos tausta on tumma. Meinaa joko taustasta tulla liian tumma tai sitten perhosen siivistä tulee helposti puhkipalaneet. Ihan hyvä valo tuossa kuvassasi.

  2. Huomasin kuvatessa saman kontrasti ongelman. Taisin ihan turhaan vaalentaa kuvaa photarissa. Sittiksen värit häipyi…

  3. Minäkin yritin eilen kovin saada kuvaan yhtä sitruuna- ja nokkosperhosta mutta olivat liian vikkeliä… mukava kuva.

  4. Hieno kuva! Minäkin näin, mutta sitten se meni jo, samoin nokkosperhonen. Mutta hieno fiilis tuli.

  5. Minä näin ensimmäiset sitruunaperhoset eilen. Nokkosperhosia olen nähnyt jo muutama viikko sitten. Niiden kanssa kävi samalla tavalla kuin sinullakin, en ehtinyt ottaa kuvaa. Sitruunaperhosen kuvaaminen tosiaan oli hankalaa, minunkin kuvasta tuli hiukan hailakka.

  6. Nokkosperhosia on näkynyt parin päivän aikana useita ja yksi jopa istahti pihalle, mutten kerinnyt kuvaamaan.