logo

Harmaalokkeja Kuuhankavedellä

Pääsiäisenä tuli reissattua Savossa ja Keski-Suomessa. Pääsiäisen ainut aurinkoinen hetki oli sunnuntai-iltana, jolloin olin Hankasalmella Kuuhankaveden rannalla. Harmaalokit päivystivät jäällä pilkkijöiden saaliita. Ne ovat selvä kevään merkki näissä maisemissa. • Jaa

7 Kommentit

 1. Upeita lentokuvia! Puhdas valkoinen vatsa sinistä taivasta vasten. Ranta ja lokin huuto – kesä!

 2. Harmaalokkikin on kaunis, niitä ei vain todellakaan normaalisti katso sillä silmällä. Mutta nätistihän ne nokka ja jalat sointuvat yhteen ja punainen oksutäplä tuo pienen värilisän pukuun. Tarkkoja ja hyviä kuvia.

 3. Komeat lokkikuvat. Keski-Suomen puolella minäkin samana päivänä, mutta Konnevedellä. Kesken matkan alkoi aurinko paistaa – ja kyllä se sitten paistoikin loppupäivän. Ihmeesti vaikuttaa mielialaan auringon ilmaantuminen.

 4. Hyviä kuvia. On se kaunis. Mutta ehkä hiukan tyhmä kysymys: mistä erottaa harmaalokin ja kalalokin? Kalalokilla ei vissiin ole punaista nokassa, mutta onko niissä muuta eroa?

 5. Kiitoa kommenteista!

  Sunnuntain aurinko toi todella piristystä.

  Minusta tuntuu, että täällä Savossa olen tavannut enemmän kalalokkeja kuin harmaalokkeja, vaikka ne ovat yleistyneet viime aikoina. Siksi luulin tätä suurikokoista lokkia ensin selkälokiksi, mutta selän harmaa väritys paljasti sen lentoon lähtiessä.

  Kalalokkihan on melkein tiirankokoinen ja harmaalokki on selkälokin kokoinen. Eroa on noin 20 cm. Eli tuosta nokan täplästä ja koosta ne taitaa parhaiten erottaa.

 6. Olen perustanut pelkästään luontoon keskittyvän blogin vanhan blogini rinnalle. On helpompi erottaa vähän aiheet toisistaan ja tähän saan sentään vähän isompia kuvia.
  Kuvanakkeli-blogia ei enää ole sen ongelmien takia.
  Nyt siis terveisin saracon