logo

Konnuskoskella kevät antaa vielä odottaa

Kävin eilen kattelemassa Konnuskoskella, joko siellä näkyisi kevät. Tavallisesti siellä näkee kevään paluumuuttajia ensimmäisenä.

Kiertelin laavun saaren ja kanavat. Yksinäinen kalastaja viskoi virveliä – muuten vaikutti hiljaiselta. Vesi oli laskenut hiukan ja uusimman kanavan sulku oli korjauksessa.

Yhtään karaakaan ei näkynyt. Minkin ja saukon jälkiä oli runsaasti. Olisiko siinä syy miksi karoja ei ole näkynyt koko talvena? Vielä pari talvee sitten niitä oli.

Alkaako jään hampaat jo hellittää?

Keskimmäisen kanavan päässä oli ees jotain. Sinisorsa poikamiehet olivat pesuilla jään reunalla.

Korppi lensi raakkuen yli. Kerkesin hätäisesti suhasta uudella putkella sinne suuntaan. No, osuin…

Tilhiparvi etsi ruokaa jo kolutuista pihlajista ja tintit pitivät kilpalaulantaa. Eipä ollut ruusunmarjat kelvanneet vielä kenellekään.

Kevät antaa vielä odotuttaa näillä korkeuksilla.

  • Jaa

3 Kommentit

  1. Korpeista ja variksisista minulla on ihan samanlaisia kuvia…

    Nokisenkoskella, missä käyn karoja kuvaamassa, on myös paljon saukon ja minkin jälkiä. Siitä huolimatta karoja on paljon, yhtä aikaa olen nähnyt seitsemän, mutta voi niitä olla enemmänkin. Kohtahan ne lähtevät pohjoiseen.

  2. Täälläkään ei nyt etene kevät. Heti, kun vähän sulaa, sataa uutta lunta. Loppuviikoksi on luvattu vähän aurinkoisempaa, jospa se siitä taas nytkähtäisi liikkeelle.

  3. Nämä mustat linnut ovat mahdottomia kuvattavia automaattiasetuksilla ja ei siinä oikein kerkii muita säädellä kun tälläinen yllättävä ylilento on meneillää.

    Kaverini oli käynyt toissapäivänä Nokisella ja saanut saukon tähtäimeen – tosin kuulema aika kaukaa.

    Jospa kevät vähän nytkähtäs etiäpäin viikonloppuna. Tarviisin sitä valoo vähän työkuvauksiinkin.