Pihamme siilit

Siilit valtaavat pihamme kesäiltaisin. Syynä on ehkä se, että syötämme niitä milloin milläkin – muttei laktoosia sisältävillä tuotteilla. Muikun päät ovat niitten erityistä herkkua – parhaillaan 5 siiliä on ollut yhtä aikaa tappelemassa niistä.

Pidämme lämpiminä iltoina takaovea auki. Joka kesä saamme poistaa uteliaimmat siilit olohuoneen nurkista tuhisemasta – ja on niitä löydetty keittiöstä ja makuuhuoneistakin.

Kerran ihmettelin varastossa, että miksi tyhjien olutpullojen etiketit ovat repaleiset. Sitten huomasin, että olimme lukinneet siilin yöksi varastoon ja se oli nälissään pureskellut pulloja. Niissä oli varmaan miellyttävä tuoksu. Siili laskettiin vapaalle jalalle. Ei sille ees kelvannut tarjottu juustoateria.


Lueskelin lämpimänä kesäiltana riippumatossa lehteä ja napostelin siinä samalla maissilastuja. Kohta alkoi kuulua rouskutus. Tämä piikkipallo oli mennyt kellistämään kupin ja ajatteli ottaa osansa minun lastuista.

Nenä tungetaan joka paikkaan. Kerran istuskelin hiljakseen takaoven rappusilla, kun siili lyllerteli haistelemaan minun varpaita. Sepä päätti sitten puraista. Onneksi isossa varpaassa on niin paksu nahka, ettei hampaat yltäneet sen läpi.

Pihalla käy hirmuinen tuhina ja pökkiminen, kun siilit kohtaavat.


Veikeitä otuksia. Ne heräävät joskus niin aikaisin keväällä, että vasta sataneessa lumessa voi nähdä niiden yölliset jäljet.

2015-03-04T12:18:24+00:0007.02.2009|6 Comments

6 Comments

 1. irmako 7.2.2009 at 11:05

  Jänniä tilannekuvia piikkipalloista. Onko niillä ollut poikasia ja jos, niin ovatko tuoneet nekin aterialle?

 2. ATToivanen 7.2.2009 at 12:50

  Poikasia ei ole näkynyt meidän pihassa. Viime kesänä näin tuolla rannassa sellaisen nyrkin kokoisen taapertajan. Oliskohan niillä pesät sitten sielläpäin?

 3. Hullukaali 7.2.2009 at 15:30

  Mä muutan kyllä kohta tonne teidän pihalle ;D. Noin paljon ihanan tungettelevia siilejäkin siellä.

  Meillä oli yhtenä kesänä siilipoikue mökillä, mutta vuosiin ei ole näkynyt. En tiedä, minne ne katosivat. Silloin sain kuulla siilien ääntelyäkin, joka oli yllättävän kovaa ja muistutti lähinnä lintujen ääntä.

 4. ATToivanen 7.2.2009 at 17:36

  Ei kun teretulemas vaan! 8)

  Meillä penskat on jo niin isoja, että viime kesä tais olla eka kesä, kun ei pystytetty telttaa ison omenapuun varjoon. Teltta on vapaana. Siihen teltan aukolle, kun laittaa muutaman juustopalan, niin tunnin sisällä voi ottaa vaikka makrokuvia siileistä.

 5. Hullukaali 8.2.2009 at 13:04

  Kirjoittaa kalenteriinsa “telttailua Leppävirralla” ;D

 6. ATToivanen 8.2.2009 at 18:12

  Ei kun nyt vaan taikomaan ens kesälle hyviä telttailu- ja melontailmoja! 8)

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus