logo

Jyvälahden melontoja

Kesällä 2008 oli harvoja hienoja melontailimoja, mutta eräs sellainen sattui kesäkuussa. Tönäisimme kanootin katolle ja suuntasimme Jyvälahteen.

Kiertelimme pikkusaarien rantoja. Kaislikko oli välillä varsin sankkaan. Kun kyseessä on oikotie, niin laiskahan menee mistä vaan. 8)

Kävimme tutkailemassa Mustikkasaaressa lapinraunioita – mahdollinen kivikautinen hautapaikka.


Hmmm, tätä kuvaa voisi jossain hyödyntää…

Varisniemen sileiltä kallioilta oli hienot näkymät Hirviselän yli Kuopioon.

Silloin päätimme tulla heinäkuun helteillä uudelleen tutkimaan muitakin saaria ja lapinraunioita, mutta ilimat eivät suosineet. Mutta jospa tulevana kesänä…

 • Jaa

5 Kommentit

 1. Jopas onkin rehevä ruovikko. Puijon tornikin siellä häämöttää kaukaisuudessa. Kesä on aina kesä. Menee ohi vaan liian nopeasti. Mutta onneksi on kuvia.

  Ketun näin aamulla, mutten tietenkään ehtinyt kuvaa ottaa.

 2. Irma sen sanoi, kesä on aina kesä. Ihana muistella kesää nytkin, kun ulkona tuulee navakasti ja jotain lumentapaista lentää vaakatasossa.

  Kanootti onkin näppärä, kun sen voi (kai aika helposti) siirtää aina eri paikkaan. Pääsee monipuolisemmin tutustumaan eri järviin tai järvenkohtiin.

 3. Mä en olekkaan pääsyt kettua näkemään muuta kuin kuolleena. Täälläpäin ei ole niitä näkynyt. Johtuiskohan supeista?

  Kanootti on hyvä peli – paras ostos sitten kameran 8)

  Toi kanootti painaa sellaset 35 kg, joten saan sen itekseni katolle telineille. Ja kun omistaa tollasen 20v vanhan auton niin ei ole väliä, miten sen sinne saa. Kerran tönäsin sen aamukasteisille telineille ja meni vähän pitkäksi. Kanootti pomppi konepeltiä pitkin alas…. Onneksi kanootti pysyi ehjänä!

 4. Tuosta vanhasta autosta. Minun pikkupoloiseni täytti juuri 20 vuotta. Sen voi huoletta jättää lukitsematta ja avaimet virtalukkoon, ei varmasti kukaan huoli.

  Äitini harrasti melontaa nuorempana ja edelleen 85-vuotiaana muistelee kaihoisasti noita aikoja, Kolillakin taisi käydä Puulan melojien porukan kanssa. Nyttemmin jättänyt kanootin ja ui…

 5. Vanhoista autoista on käytännön hyötyä. Mä pien autoo lukossa sen vuoksi, että cd-soitin taitaa olla arvokkaampi kuin koko auto.

  Eli melonta on siis pitkän iän salaisuus – sehän on kiva kuulla.