logo

Orinoron rotko

Leppävirran luonnon vaikuttavin nähtävyys Orinoron rotko on ilmeisesti syntynyt kallion halkeamana.
Nähtävyys sijaitsee Mustimäellä, jonne löytyy myös hyvä vaelluskartta.

Luontopolun varrella on laavu ja kaksi lampea, joiden rannalla on taukopaikat. Luontopolun ympärillä on suojeltuja metsiä sekä maalaismiljöötä.

Pystysuorat kallioseinämät kohoavat korkeimmillaan 20 m.Kesähelteellä se on mukavan vilpoinen paikka, koska sen varjossa lumi ja jää sulaa hitaasti, joten sen kalliot varastoivat viileää pitkään. • Jaa

13 Kommentit

 1. Komeat on maisemat. Ei täällä savipelloilla ole mitään tuollaista, mikä on varmasti yksi syy siihen, että maisemakuvaus ei kiinnosta yhtään.

 2. Kyllähän sitä pelloistakin maisemakuvia vois saada, varsinkin, kun nouseva tai laskeva aurinko värjää pilvet ja luo varjot.

 3. Voi miten hieno paikka! Minua tosin tuolla rotkon reunalla huimaisi ja pahasti, mutta kuvat ovat upeita katsella.

 4. Luontopolku kulkee rotkon läpi ja nousee sitten sen reunalle. Ylhäällä on tosiaan vähän varottava, ettei kurkottele liikaa. Reunoilla ei ole minkäänlaisia kaiteita.

 5. Olipa mukava katsella Orinoro-kuviasi ja myös muitakin upeita kuvia blogistasi. Kiitos!
  Joitakin vuosia sitten kävin katsomassa tuota rotkoa ja vietin päivän siellä maastoissa. Mukavat muistot sieltä 🙂

 6. pitäisi minun sinne pohjalle heti mennä. kiitos kun olit laittanut kesä ja talvikuvat samasta paikasta yhteen. tuli moni vaikutteinen kuvaelma mahtavat jääpuikot. en ole käynyt, sielläpäin on niin paljon kaikkea ihmeellistä..

 7. aikatherine: Kannattaa käydä – Leppävirran tärkein nähtävyys. Samalla kannattaa poiketa Konnuksellakin.

 8. Upeita kuvia! Me ollaan tänään lähdössä Orinorolle. Ollaan asuttu Leppävirralla 4 vuotta ja häpeäkseni pakko sanoa, että ei olla vielä ”ehditty” käymään Orinorolla, joten tänään se tapahtuu ;)Sulla on kivat sivut, oli kiva ”eksyä” tänne 🙂

 9. Susanna: Kiitos! Orinorolla kannattaa käydä kaikkina vuoden aikoina. Se on aina erillälailla jylhä ja taianomainen.

 10. On kyllä hieno paikka. Olen kotoisin Suonenjoelta ja asustelen nykyään Kuopiossa, mutta jotenkin en ole tähän paikkaan törmännyt ennemmin. Nyt kyllä täytyy mennä vierailemaan. Tosi hienot sivut sinulla kaiken kaikkiaan ja paljon tuttuja hienoja paikkoja minulle!