Maisemia Kauppilanmäeltä

Kauppilanmäki sijaitsee Leppävirran kirkonkylän keskustassa. Mäki on harjanteen korkein kohta, jossa sijaitsee kunnan vesisäiliö. Säiliön rappusilta on mahtavat näkymät pitäjille, varsinkin Varkauden ja Sorsakosken suuntiin. Tässä postauksessa on esillä kuvia, joita olen ottanut eri vuoden aikoina Kauppilanmäeltä.


Varkauden tehtaiden piiput.


Viime kesän kovin myrsky pe 25.7.2008, joka kaatoi mettää kuin tilitukkuja Soisalon itä puolelta. Komeat myskypilvet päätyivät myös komistamaan Los Bastardos Finlandeses bändin “Return Of El Diablo” levyn kansien sisävihkosta.

2015-03-04T12:25:25+00:0009.01.2009|3 Comments

3 Comments

 1. Leena 22.1.2011 at 23:51

  Heippa!
  Tulin sivuillesi, kun etsin tietoa Kauppisista ja Leppävirralta ovat oman sukuhaarani Kauppiset Karjalaan lähteneet joskus 1600 – luvulla kaiketi, kun jo 1700 luvulla heitä on siinnyt Suistamon Loimolan seuduille mahottomia määriä 🙂
  Kauppisten kansoittama Kauppilanmäki on Vieremällä, mutta että myös Leppävirralla. Piänee alkaa kaivamaan painkirjoja noilta ajoilta. Komeita ovat kuvasi mäeltä otettuna kuten tämä sivusi pohjakin !
  Hyvää talven jatkoa sinulle!

 2. Leena 22.1.2011 at 23:54

  Ohoh ja anteeksi,kun kirjaimia putosi matkan varrelle!!
  Piänee = Pitänee
  painkirjoja = papinkirjoa

 3. ATToivanen 24.1.2011 at 08:42

  Leena: Kiitos! Kauppisia täällä tosiaan on paljon. En kyllä tiedä mäen historiasta sen enempää. Leppävirta-kirjoista voisi mahdollisesti löytyä lisää..

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus