Kesäpäivä Jakamilla

Näin pakkasilla on mukava muistella lämpöisiä kesiä. Aloitan muutaman postauksen sarjan kanoottireissuistamme Leppävirran vesillä. Inkkarikanootti on mitä parhain väline tutustua järviluontoon: hidas ja matala. Ei tarvita kuin 10 cm vettä alle ja pääset minne vaan – tosin isoja järven selkiä kovalla tullella kannattaa välttää.

Läksimme eräänä helteisenä ja varsin tyynenä elokuisena päivänä ajelemaan kohti Soisalon itäreunaa Horsmalahteen – kanootti auton katolla. Olimme suunnitelleen viettävämme päivän Jakamien kallioisilla saarilla (maastokartta saarista). Olimme kyselleen maanomistajalta lupaa, että saisimmeko ajaa autolla Hornanmäen Kummunlahtee, jotta melomisemme olisi vähentynyt kymmenen kilsaa. Tie olisi vienyt aivan rantaan Oinassaaren edustalle. Emme saaneet lupaa, joten laskimme kanootin vesille yleiseltä veneenlaskupaikalta Horsmalahdessa (maastokartta ylimääräisestä melomisesta). Onneksi keli oli mitä parhain – lähes tyyni ja lämmin ja aikaa meloskeluun koko päivä.

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Koiranuimaluoto, jossa teimme suunnitelmaa melontareitistä Korkeasaarille.

Luodolla oli upeet sileet kalliot.

Ja tällainen bonsai mänty.

Jatkoimme matkaa kierrellen pikkusaaria. Näkymä Kuivastensaaren ympäriltä, jossa oli pieniä kallioluotoja pitkin ja poikin.

Pysähdyimme ihailemaan Kalliosaaren kallioita.

Päästyämme päämääräämme – kiipesimme Korkeasaaren kallioille, joilta oli huimat näkymät ympäri Suvasta. Taustalla Hornanmäki.

Korkeasaaren pohjoispäässä kallio laskeutui hauskasti.

Linnasaaren tummilla ja kuumilla kallioilla uitii ja nautittiin eväistä.

Maaäidin grafiikkaa.

Paluumatkalla koukattiin yltyneen tuulen vuoksi rannempaa ja Haukisaaresta löydettiin kvartsihiekan oloisesta hiekasta muotoutunut hiekkaranta, jossa piti pulahtaa uudelleen.

Koko päivä ja 17 km meloskeltiin ja oltiin väsyneitä, mutta ennen muuta – yhtä mahtaavaa kokemusta rikkaampina.

2015-03-04T12:21:59+00:0024.01.2009|5 Comments

5 Comments

 1. irmako 24.1.2009 at 11:50

  Mahtavia kesäisiä kuvia. Upeita kallioita ja puhdasta vettä. Kyllä näitä passaa lumen ja jään keskellä katsella. Varmasti ollut hieno reissu teillä.

 2. Hullukaali 24.1.2009 at 14:33

  Ihana kesä! Ei taida olla viime kesänä tehty reissu. En ainakaan muista, että olisi kovin monta tollaista päivää ollut viime kesänä.

  Kylläpä siellä on komeat järvimaisemat, kalliotkin kuin merenrannoilla. Itse en jaksaisi meloa noin pitkää matkaa. Olen ollut kerran melomassa ja tottumattomat hartiat ja kyljet olivat ihan puuduksissa jo pienen lenkin jälkeen :).

 3. ATToivanen 24.1.2009 at 15:04

  Heh, aivan oikein – ei ollut viime kesän reissu. Se oli 5. elokuuta 2006.

  Suvas on savolaisten meri. 8) Se on kolmanneksi syvin järvi – melkein 90 m syvimmältä kohdaltaan. Jos Jakamit eivät laittaisi selkää keskeltä poikki niin ulappaa riittäis kuin merellä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Suvasvesi

  Me oltiinkin kesällä 2006 huippukunnossa, kun tehtiin useampi melontareissu Kolovedelle ja muuallekin. Kesän 2007 sotki sairastelut ja viime kesä oli taas niin märkä, ettei kehannut lähtee minnekkään. Jospa sitä ens kesänä taas pääsis vauhtiin…

 4. Nana 24.1.2009 at 19:25

  Hienoja ovat nuo kalliot.
  Ensi kesänä sitten Inarille melomaan, eikö vaan 😉

 5. ATToivanen 24.1.2009 at 20:46

  Kyllä, jos lapin noidat taikos vielä pariksi viikkoa aurinkoa ja lämmintä 8)

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus