Kalmalahden rannoilta

Tässä postauksessa on esillä otoksia Kalmalahden rannan elämästä.



Elokuussa 2008 ihmettelin, että onpas kumma pullasorsa – se olikin töyhtöhyypän poikanen.




Wanhan makasiinin seinässä on tälläinen tunnus. Mitähän se edustaa?



2015-03-04T12:24:36+00:0015.01.2009|10 Comments

10 Comments

 1. Luminata 15.1.2009 at 13:10

  I am a new bloger. Just got on-line a couple of days a go, and I am trying to make some friends on-line. If you have the time, please visit me:

  http://luminata55.blogspot.com/

  P.S. Nice pictures! 🙂

 2. Hullukaali 15.1.2009 at 20:37

  Voi kuinka hirveää määrä isokoskelolla on poikasia! Siinä on emolla huolehdittavaa.

 3. Hullukaali 15.1.2009 at 20:44

  Niin ja SW:hän on aika tunnettu lyhenne Star Warsille :D. Ehkäpä paikallinen Star Wars -kerho kokoontuu makasiinissa…

 4. ATToivanen 15.1.2009 at 21:37

  Joo, tää emo oli rohmunnut toisen emon poikaset. Sillä oli jäljellä vaivaset kaksi.

  No, niin löytyihän se selitys SW:lle!! Ilmeisesti kerhoon on kuulunut vain ulkopaikkakuntalaisia – vaiko ulkoavaruuskuntalaisia 8)

  • alueen asukas 27.1.2012 at 17:50

   Tunnus makasiinin seinässä edustaa sen aikoinaan omistanutta yhtiötä nimeltä Wilhelm Schaumann. Se on ainoa jäljellä oleva rakennus ajalta jolloin Kalmalahdella harjoitettiin puutavaran varastointia/uittoa. Tämä toiminta loppui 1975. Nykyisellään rakennus kaipaisi pikaista kunnostusta, mikäli halutaan säilyttää. Ettei kävisi niin kuin aikoinaan Vokkolan kartanolle ja nyt viimeksi edellä mainitulle yhtiölle kuuluneelle talolle matkailukeskus Unnukan yläpuolella, jotka “jouduttiin” huonokuntoisina purkamaan.
   Kaiken saa huonokuntoiseksi ellei niitä mitenkään huolleta. Kyse lieneekin enemmän arvomaailmasta. Kunta on upottanut alueen kallioihin miljoonia veronmaksajien rahoja, mutta alueen historia ei näytä päättäjiä kiinnostavan.

  • Anssi Toivanen 27.1.2012 at 19:19

   Kiitosta selvennyksestä! Se on kyllä harmi että kaikki vanha ja arvokas jätetään oman onnen nojaan. Tiedän että sille Unnukan yläpuoliselle talolle olis muutama vuos sitten ehdotettu paikalliskäsityöläisten myymäläksi, mutta jostain syystä se ei toteutunut. Sehän olisi jo historiansa perusteella ollut oikein sopiva uusiokäyttöön.

  • Alueen asukas Olavi Itkonen 4.2.2012 at 00:39

   Ensinnäkin kiitos itsellesi upeista kuvista jotka olet ottanut paikkakuntamme luonnosta, eläimistä , elämästä. Ja että olet ne päättänyt julkaista meidän kaikkien luonnon ja kotiseudun ystävien iloksi.

   Tuo mainittu purettu talo oli yksi lahden pohjukan vanhimmista ja näytti vieläkin seisovan varsin ryhdikkäänä, uhmanneen ajan hammasta hyvinkin menestyksekkäästi. Se oli aikoinaan vauraan yhtiön rakennuttama parhaista mahdollisista tarpeista siihen aikaan luulisin. Katselin kun sitä pantiin kaivinkoneella mäsäksi, sen hirret näyttivät yhä kovilta ja kuivilta
   Sille olisi varmasti vielä löytynyt mainitsemaasi uusiokäyttöä ja talo olisi saanut jatkaa arvokasta elämäänsä.
   Mutta kyse on kuten edellä mainitsin, arvomaailmasta. Surullista.

   Olen muuten bongannut sen kuvaamasi harmaahaikaran melonta retkilläni useamman kerran Unnukalla, Kalmalahdellakin. Niitä on yleensä kaksi, mutta poikasia en ole nähnyt. Myöskin vihertikan olen kerran tontillani nähnyt, sekin on tietääkseni harvinainen näillä leveysasteilla. Onko sinulla havaintoja kyseisestä lajista?

  • Anssi Toivanen 14.2.2012 at 21:45

   Kiitos kiitos!

   Valitettava kohtalo historiakkaalla talolla. Toivottavasti ees joku käytti kovat hirret hyödyksi jossain muualla.

   Harmaahaikaroita pyörii keväällä ja syksyllä Varkaudessakin. Pesisköhän ne näillä main ollenkaan vaan onko ne vielä ns. tunnustelijoita?

   En ole vihertikkaa tavannut. Harmaapäätikka on kerran piipahtanut meidän pihalla jokunen vuosi sitten ja Konnuksella kuvasin sen korkeen haavan latvassa viime vuonna.

  • Olavi I 6.3.2012 at 11:37

   Vaikea sanoa missä pesivät. Yleensä olen nähnyt niitä loppukesästä, elokuun alusta syyskuun puoliväliin. Aluella Lounaanniemi-Savonniemi- Hirvisaari. Etempänä Unnukalla en kertaakaan. Eka havainto on kesältä 2005.

 5. ATToivanen 15.1.2009 at 21:45

  Luminata: Thanks for visit!

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus